El Borussia Mönchengladbach ha trencat avui la ratxa victoriosa del Bayern de Pep Guardiola imposar-se amb claredat per 3-1, en el que suposa la primera derrota del campió bavarès en l'actual temporada de la Bundesliga.

Guardiola, en les tres temporades que porta al Bayern, mai havia perdut un partit en la primera volta de la Bundesliga.

En part, la derrota pot atribuir-se a les lesions -faltaban David Alaba, Thiago Alcántara, Arjen Robben i Douglas Costa- però el Gladbach també tenia baixes importants com Ibrahima Traoré i André Hahn. La ratxa de lesions del Bayern s'ha reflectit en el fet que Pep Guardiola, per primera vegada en els últims cent partits oficials, ha repetit l'alineació inicial.

La bona notícia que va venir de la infermeria en els últims dies, la recuperació de Franck Ribery, no s'ha reflectit en l'onze inicial ja que el francès ha començat el partit a la banqueta i només ha entrat quan el partit ja estava sentenciat. No obstant això, per a l'estadística queda que Ribery ha tornat amb gol després de nou mesos de baixa per lesió.

El Gladbach ha tractat de plantar cara al Bayern sense limitar-se al treball defensiu, sinó procurant també superar la pressió avançada dels bavaresos amb pilotes llargues. Quan aconseguien posar la pilota en la meitat contrària, a més, avançaven les línies per intentar recuperar la pilota.

El primer temps, però, ha estat del Bayern, que no s'ha avançat, en bona mesura, gràcies a les intervencions del porter del Gladbach, Yann Sommer.

L'ocasió més clara del primer temps per al Bayern ha sigut al minut 15. Primer, Sommer ha aturat un xut a boca de canó de Javi Martínez. Després el rebot ha quedat als peus del francès Kingsley Coman que ha estavellat la pilota contra el pal.

Ja abans Sommer havia salvat en dues ocasions al Gladbach amb parades davant Thomas Müller i Robert Lewandowski.

No obstant això, el Borussia seguia procurant atacar i, en la primera acció ofensiva digna d'esment de la segona part, s'ha avançat per mitjà del lateral esquerre Oskar Wendt.

La jugada l'ha iniciat Fabian Johnson per la banda esquerra, des d'on ha posat una pilota a l'àrea que el brasiler Raffael ha enviat als peus de Wendt, perquè aquest definís amb un xut ras.

El gol ha donat força al Gladbach que s'ha fet més ofensiu i, muntat en l'onada de l'eufòria, ha aconseguit el segon gol en el minut 66 per mitjà de Lars Stindl després d'una jugada d'estratègia.

El tercer ha arribat dos minuts després, en un contraatac iniciat per Julian Korbo amb una passada des del seu propi camp i finalitzat per Fabian Johnson.

El Bayern ha tractat de sacsejar-se de la catàstrofe pràcticament per tots els mitjans. Franck Ribery ha entrat al camp i, després d'una bona combinació amb Müller i Arturo Vidal, ha aconseguit marcar en el descompte en el minut 81 amb un xut des de curta distància.

El descompte ha arribat massa tard per a un miracle davant un Gladbach que, des que André Schubert va arribar a la banqueta, no ha perdut un sol partit a la Bundesliga i ha ascendit des de l'últim lloc fins a les caselles que donen plaça a la Lliga de Campions.