Va trigar estona a emetre la seva resolució, però s'hi va lluir. El jutge únic del Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol, Francisco Rubio, va dictaminar l'eliminació del Reial Madrid de la Copa del Rei per alineació indeguda del jugador Denis Txerixev en el partit d'anada dels setzens de final d'aquesta competició, disputat dimecres a Cadis.

A més, en el seu escrit de nou fulls, Rubio va anar desmuntant una per una totes les argumentacions del president del Reial Madrid, Florentino Pérez, que afirmava que el seu club no podia ser sancionat perquè al jugador no se li havia comunicat el càstig i perquè hi ha una norma que diu que totes les targetes quedaven anul·lades després de la tercera eliminatòria del torneig. Els blancs poden reclamar ara a Apel·lació en un període de deu dies, però, vistos els arguments del magistrat, sembla difícil que se'n surti.

El domicili del jugador

La primera argumentació de Florentino Pérez era que el jugador no havia rebut la comunicació de la sanció i que, per tant, no podia ser castigat perquè la resolució no tenia eficàcia. Rubio és molt clar quan diu que la sanció "va ser notificada puntualment al Vila-real, club en què militava el referit jugador, pel mètode habitual". Recorda que "la normativa no obliga el club, en aquest cas el Vila-real, a notificar la resolució al jugador ja que l'article 41.3 del codi disciplinari estableix que les notificacions als jugadors es fan al club al qual pertanyen i aquesta és vàlida a tots els efectes". En aquest sentit, "el domicili del club és el domicili del jugador a efectes de comunicacions". Per tant, Txerixev estava avisat.

Forçada i dèbil argumentació

El text contiua dient que l'argumentació del Reial Madrid per fer la seva reclamació és "forçada i dèbil", ja que fa una interpretació "esbiaixada" de la normativa, que diu que "les notificacions als jugadors, tècnics, delegats i direc-tius podran fer-se al club al qual pertanyen en cada moment i seran vàlides a tots els efectes".

Arribats a aquest punt, Rubio diu que "no hi ha cap dubte que hi va haver notificació personal al jugador, acompanyada de la publicació de la imposició de la sanció de la suspensió per un partit" derivada de la tercera targeta vista en la tornada de les semifinals de la Copa del Rei de la temporada passada, contra el FC Barcelona.

Txerixev també rep

A més, Rubio també es permet atacar directament Denis Txerixev, a qui fa responsable de no estar assabentat de la seva situació esportiva. Així, és molt clar a l'hora de dir que "encara que, en un agònic esforç per part del club denunciat [Reial Madrid] es pretengui negar l'evidència i anar contra els seus propis actes (ja que cada temporada les sancions dels seus jugadors s'han notificat personalment complint la norma descrita), ens trobem davant d'un jugador de futbol professional, que ha de ser conscient del nombre d'amonestacions que fins aleshores havia acumulat a la Copa del Rei i que això li comportava un partit de suspensió".

El fet que es trobés cedit per part del Reial Madrid al Vila-real en aquell moment no l'eximeix, segons Rubio, d'haver comunicat que es trobava sancionat en el m0ment de tornar al seu club d'origen. Per tant, a més del club i dels seus membres, el jutge únic també culpa el davanter rus de no haver-se'n preocupat.

No es tornava a començar

El segon argument del Reial Madrid era que l'article 112 deia que després de la tercera eliminatòria de Copa es tornava a començar de zero i que no comptaven les targetes ensenyades anteriorment. Rubio, en canvi, desarma aquesta tesi en dir que "l'esmentada anul·lació d'amonestacions únicament s'aplica a aquells clubs que han participat en la competició des de la seva primera ronda amb l'objectiu que tots els clubs que competeixin des de setzens de final ho facin en les mateixes condicions".

Per aquest motiu, el Reial Madrid queda fora de la Copa del Rei, tal com diu la normativa, i a sobre haurà de pagar una multa de 6.001 euros, tal com va passar fa setmanes amb l'Osasuna.