Tot i les lesions i la impossibilitat de fer cap incorporació fins al gener, el Barça arriba al desembre en el seu millor moment de forma i el vol allargar avui en una de les visites més difícils que té fins a final de temporada. Mestalla és sempre un enclavament complicat per als blaugrana, tot i que avui sembla que són més favorits contra un rival que va veure com marxava el tècnic, Nuno, dilluns, i com el nou entrenador, Gary Neville, encara no s'asseurà a la banqueta avui. El seu lloc l'ocuparà l'interí Voro. De tota manera, Luis Enrique, que no podrà disposar de Sergi Roberto i Mathieu, creu que és un inconvenient jugar contra un rival que ha canviat el tècnic perquè "tot el que hem estudiat sobre ells no serveix".

Sense baixades de tensió

Luis Enrique sap que els quatre punts d'avantatge sobre l'Atlètic de Madrid i els sis respecte del Madrid poden quedar en no-res en pocs dies i per això "espero que no hi hagi cap tipus de descens [de rendiment]. És cert que alguns jugadors han acumulat més minuts, però el guió de la pel·lícula és així. El gener, amb la incorporació de futbolistes podrem gestionar els esforços. De tota manera, sóc optimista perquè els jugadors gaudeixen del que estan fent".

En aquest sentit, va remarcar que "el calendari de la lliga ha estat molt exigent, però no volem fer el balanç ara. És millor anar partit a partit, competició a competició, i que arribin els partits clau amb possibilitats de lluitar pels títols". D'aquesta manera, "preferim no córrer riscos amb Sergi Roberto. Es va girar el turmell contra la Roma i encara no està recuperat". Sí que ho està, en canvi, Ter Stegen, que avui serà a la banqueta per si passa res a Bravo.

Crítica al filial

A la convocatòria per al partit d'avui sí que hi és Sergi Samper, jugador que sembla que ha desplaçat Gumbau com a primer reforç procedent del filial. Luis Enrique no es va mossegar la llengua quan va dir que "no estic content del rendiment del Barça B [que ocupa llocs de descens a Segona Divisió B]. Samper, que ha millorat molt i ho ha de continuar fent, Gumbau i Cámara ens ajuden, però ho han de fer millor.

Deu baixes dels locals

Per la seva banda, Voro va haver de cridar quatre jugadors del filial, Diallo, Villalba, Tropi i Nacho Gil, per al partit d'avui. Ahir va caure Lucas Orbán, tot i que l'equip recupera Pablo Piatti. Javi Fuego i Cancelo han de complir un partit de sanció i continuen de baixa Negredo, Feghouli, André Gomes, Barragán, Mustafi, Rodrigo i el porter Diego Alves. Tot i això, Voro va dir ahir que "tenim armes per poder guanyar el partit".