Un total de 238 són els ciclistes inscrits en la quarta edició del Trofeu Ciutat de Manresa de ciclocròs que organitza l'Esport Ciclista Manresà, avui a la zona esportiva del Congost. Es dóna el cas que aquest és el rècord d'inscripcions en una prova de ciclocròs a Catalunya en un dels moments més àlgids de la modalitat.

La prova, puntuable per a la Copa Catalana de l'especialitat, engloba quatre curses en una per a les diferents categories. A primera hora del matí (9.30 h) obriran el foc els veterans, és a dir, els màsters 40, 50 i 60; a continuació (10.30 h) serà el torn de les fèmines elit, júnior i cadet i dels júniors i cadets masculins. A les 11.30 h es farà l'entrega de trofeus de les dues primeres competicions i es donarà sortida a la cursa de promoció per als més joves corredors amb un circuit adequat a la seva edat, tant pel seu traçat més curt com per la seva dificultat. Sobre les 12.15 h, competiran els elit, sub-23 i màster 30 en la cursa reina de la matinal.

En aquesta darrera prova és prevista la participació de grans especialistes com ara el francès Hugo Drechou o també Isaac Simón (Cycling no Limit) i Gerard Álvarez (Tomàs Bellès Cannondale), que són els principals favorits al triomf. Simón i Álvarez són ara mateix primer i segon classificats, respectivament, a la general de la Copa Catalana. La cursa de Manresa és la setena de la competició i en quedaran dues més, a Manlleu (20/12) i a Vic (3/01).