El Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) va negar ahir la suspensió cautelar sol·licitada pel Reial Madrid contra la resolució del comitè d'apel·lació que dijous va confirmar la seva eliminació de la Copa del Rei per alineació indeguda del rus Denis Txerixev en el partit d'anada dels setzens de final contra el Cadis.

Així, "el tribunal, un cop estudiats els arguments del recorrent i la documentació rebuda de la federació, ha acordat no concedir la mesura cautelar sol·licitada pel club per no concórrer els requisits exigibles per la legislació vigent, sense que això suposi, en cap cas, un pronunciament profund sobre el fons del recurs".

Falten dades

D'aquesta manera, l'òrgan presidit per Enrique Arnaldo va indicar també que, per poder resoldre el recurs plantejat pel Madrid, "primer ha de sol·licitar de l'òrgan que va dictar la resolució recorreguda un informe sobre aquesta i, a més, demanar la remissió de la totalitat de l'expedient administratiu". Un cop rebut aquest expedient d'apel·lació, segons van declarar a Efe fonts del TAD, el Cadis, que és l'equip denunciant, tindrà deu dies per tal d'elevar els corresponents escrits de ratificació o les al·legacions".

De tota manera, el mateix TAD va assegurar que "resoldrà de manera immediata i sense dilació des del mateix moment en què s'hagin pogut completar tots els tràmits d'audiència receptius". En la sessió ordinària d'ahir, en canvi, el TAD va assegurar que "sí que està facultat per poder pronunciar-se sobre la mesura cautelar sol·licitada", per la qual cosa va ratificar l'eliminació de la Copa.

Perjudici irreparable

El Reial Madrid, per la seva banda, havia basat el seu recurs davant del TAD en "l'existència d'un perjudici irreparable" tant al club com "a la pròpia competició" en cas que no se li aixequés de manera cautelar el càstig. El club havia considerat que no hi havia cap altra data disponible per jugar el partit, a part del dimecres 16.

Per acreditar-ho, els blancs aportaven un certificat de la Lliga de Futbol Professional que deia que, fins a final de temporada, només hi ha una data lliure, que és "entre la penúltima i última jornada de lliga, deu dies abans de la final de Copa". El TAD va dir que aquesta qüestió, "per ella mateixa", no és suficient.