L

a ratxa victoriosa dels actuals campions de l'NBA, els Golden State Warriors, es va trencar a l'estat de Wisconsin. Els Milwaukee Bucks van derrotar el millor equip de la lliga per 108-95 en aprofitar el fet que l'equip californià hagués disputat un llarguíssim partit, amb dues pròrrogues, la nit anterior per vèncer els Boston Celtics. D'aquesta manera, el rècord de victòries consecutives en un principi de temporada queda en 24. El nombre de triomfs seguits dels Warriors és de 28 si s'afegeixen els quatre últims partits de lliga regular de la temporada passada, d'abans dels play-off.

Aquesta marca va quedar només a cinc partits del rècord absolut aconseguit per Los Angeles Lakers la temporada 1971-72, quan van encadenar 33 victòries seguides amb Wilt Chamberlain i Jerry West, l'home en què es va inspirar l'NBA per crear el seu logotip, a la plantilla.

Els Warriors van poder recuperar l'aler Klay Thompson, que s'havia fet un esquinç de turmell en un partit anterior, però només va poder col·laborar amb 12 punts a l'habitual exhibició del seu company Stephen Curry, que es va enfilar fins als 28. L'aler-pivot Draymond Green va continuar en la seva gran línia, amb 24 punts, però Golden State va capitular davant del fort ritme d'un equip jove com els Bucks, cinc jugadors dels quals van passar de deu punts. Van destacar-hi els 28 del pivot Greg Monroe i els 19 de Jabari Parker, però també van ser valuosos els 18 d'OJ Mayo, els 17 de Carter-Williams o els 11 del grec Antetokounmpo.

Curry no vol excuses

Davant de la pèrdua de la imbatibilitat, tot i que era evident que l'equip no va arribar fresc al Bradley Center per disputar el duel, la gran figura dels Warriors, Stephen Curry, va voler ser sincer en dir que "no cal buscar excuses ni coses rares. Simplement no hem jugat bé durant els 48 minuts i ells han lluitat durant tota l'estona i han fet millor les coses".

Curry, que va jugar 35 minuts després que la nit anterior fes una exhibició a Boston, va dir que "hem tingut algunes bones ratxes per poder tornar al partit. Els hem frenat alguns cops, però no crec que es pugui dir que hem jugat bé". Per la seva banda, l'entrenador interí, Luke Walton, que substitueix un Steve Kerr que es recupera d'una operació d'esquena, va dir que els Bucks "han apostat per un bon joc col·lectiu. Cada cop que Golden State s'hi ha acostat, han trobat una resposta".

Els Bulls de Jordan

Tot i perdre el seu primer partit, un dels objectius dels Warriors pot ser igualar o superar el rècord de victòries en una temporada regular. El van fixar els mítics Chicago Bulls de Michael Jordan, la temporada 1995-96, la del seu quart títol de campions. Van guanyar 72 dels 82 partits de la temporada. L'any passat els Warriors en van guanyar 67.