Torna un clàssic. L'Arsenal, dirigit per l'etern Arsène Wenger, 20 anys al club amb resultats discrets, és qui haurà de superar el Barça per poder continuar viu a Europa i arribar als quarts de final de la Champions, de la qual és l'actual campió.

El Barça es va assabentar de quin havia estat el resultat del sorteig en la concentració al Japó on es troba tot preparant la seva participació en el Mundial de Clubs (debutarà dijous contra el Guangzhou xinès). Amb l'Arsenal, el que sembla assegurada és una eliminatòria amb un futbol de qualitat, ja que a ambdós equips els agrada practicar un joc tècnic, de tall vistós. Wenger té lesionats alguns homes importants de la plantilla, tot i que el més probable és que a final de febrer homes com Santi Cazorla, internacional espanyol, i un Alexis Suárez que va estar dos anys jugant al Barça estiguin recuperats.

El pas de l'Arsenal cap als vuitens de final no ha estat en absolut fàcil. Segon en el mateix grup on era el Bayern Munic, per obtenir la posició havia de vèncer en el darrer partit de la fase de grups per almenys tres gols de marge al Pireu, davant el conjunt grec de l'Olympiacos que semblava ho tenia tot de cara. Però tres gols de Giroud, el seu davanter centre, van classificar els de Londres gràcies al 0-3 aconseguit.

La plantilla de l'Arsenal és àmplia i de qualitat. El veterà Peter Cech és una garantia a la porteria i els seus centrals són Metersacker i el francès Koscielny. El lateral dret és Héctor Bellerín, nascut a Calella (Maresme) fa 20 anys i que va deixar el Barça fa quatre temporades en acceptar una proposta de l'Arsenal. A l'esquerre juga el navarrès Nacho Monreal. Hi ha tres mig centres per escollir, amb Ramsey, Coquelin i Flamini. Sense minuts per a Mikel Arteta, l'exjugador del Madrid Özil és el constructor. Per les bandes també hi ha homes per triar i remenar, amb Alexis, el veloç Walcott, Santi Cazorla, Campbell o Chamberlain d'alternatives. Giroud és fix al davant. L'Arsenal és líder de la Premier amb un punt de marge sobre el Manchester City.