Un grup de 25 gimnastes provinents de la Fundació Finestrelles, el Gimnàs Les Moreres d'Esplugues, la Fundació Vilanova Esport per Tothom, la Federació ACELL, el Club Esportiu Fedac de Lleida, la Fundació Ampans i els amfitrions de l'Egiba, van participar en la primera edició del Trofeu Ciutat de Manresa de gimnàstica inclusiva celebrat al Vell Congost.

En aquesta primera experiència en un esdeveniment d'aquestes característiques, l'Egiba va donar-hi un format competitiu, ja que alguns dels gimnastes participants es preparen per als campionats Special Olímpics. Ara bé, tot i tractar-se d'una competició, a l'entrega de trofeus es van voler premiar els valors de l'esport, arrodonint així el motiu festiu de l'esdeveniment, que va disposar de la presència d'Oriol Mercè, subdirector del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i de Jordi Serracanta, regidor d'esports de l'Ajuntament de Manresa. A cadascun dels gimnastes participants, en consens amb els jutges i entrenadors, se'ls va premiar amb medalles a l'esforç, la superació, la tenacitat, el coratge o el sacrifici.

Cada gimnasta participant estava tutoritzat i acompanyat per un altre gimnasta dels equips de competició de EGIBA. Els gimnastes participants de casa nostra van ser: Amaia Valentín, Eva Portell, Juli Oliver, Carles Calavera, Alexandre Gost, Oriol Rojo i Abel Luengo.