Els dos últims partits de lliga, empatats a última hora contra el València i el Deportivo quan semblaven guanyats, poden ser el millor avís per al Barça de cara a afrontar la semifinal del Mundial de clubs d'avui davant d'un conjunt que, a priori, sembla molt inferior com és el Guangzhou Evergrande xinès, campió asiàtic. Els blaugrana no volen posar com a excusa el jet lag, ni tampoc l'excés de confiança, i volen enllestir aviat el partit per centrar-se en la final de diumenge contra River.

Segurament per tots aquests motius, Luis Enrique no va menys-tenir l'adversari, de qui va dir que "està acostumat a guanyar", i va destacar alguns dels seus elements, començant per l'entrenador brasiler, Luiz Felipe Scolari, i seguint pels seus compatriotes Robinho i Paulinho.

El tècnic asturià va rememorar que el Guangzhou fa 28 partits que no perd i que és un equip "que pot treure la pilota jugada des de darrere, amb brasilers de molta qualitat". També va parlar bé del capità, el central Zheng Zi, a l'hora de combinar i del lateral dret Zhang Linpeng, qui, segons ell, "podria jugar a la lliga espanyola. Té molta arribada, capacitat de centrar i un gran físic".

Neymar, a poc a poc

Qui és segur que no jugarà avui serà Neymar, tot i que ahir se'l va poder veure fent exercicis damunt del camp al costat del recuperador santvicentí Juanjo Brau. Luis Enrique va admetre que "no sóc partidari de córrer riscos. Decidirem quan arribi el moment, si és que arriba aquest moment, ja que primer hem de ser a la final". Sembla, doncs, que les possibilitats que el brasiler disputi un hipotètic partit decisiu creixen.

En aquest sentit, l'entrenador del Barça va dir que "segueix el procés normal d'un jugador lesionat. Que no el vegeu entrenar no vol dir que no s'hagi entrenat. Hi ha diferents llocs per fer-ho, no només un camp de futbol".

Respecte a l'equip titular, com sempre no va voler donar pistes, però s'espera que Ter Stegen, tal com passa a la Lliga de Campions, sigui el porter titular i que la resta sigui l'equip considerat titular, tot i que hi podria haver alguna entrada no prevista, com ara a l'eix de la defensa o al centre del camp, tenint en compte que l'hipotètic proper partit és diumenge.

Per la seva banda, l'entrenador dels xinesos, Luiz Felipe Scolari, va treure ferro de la baixa de Neymar perquè "el Barça té 25 o 26 jugadors com ell". Sobre les seves possibilitats, "respectem l'oponent i el seu estil de joc, però tinc veritable fe en els meus homes. Tenim nivell per jugar aquest partit i ho vam demostrar contra l'Amèrica".