A partir del 2017, el CIMETIR

(Centre de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació) de la Fundació Althaia ja tindrà capacitat per poder formar metges

interns residents (els MIR) dins de l'especialitat específica dedicada a la medicina de l'esport. Aquesta és una de les principals novetats pel fet que des del Consell Català de l'Esport s'hagi decidit acreditar el CIMETIR amb el nivell 3, màxima categoria en aquest sector. Arreu de Catalunya només la tenen els centres de Girona, Tarragona, Lleida i el de Sant Cugat (CAR).

L'acreditació assolida per aquest centre, ubicat a la Clínica Sant Josep, suposarà poder donar millor resposta a les necessitats dels esportistes, especialment els d'elit. Això vol dir que, a més de les revisions medicoesportives i de les proves d'esforç, al centre també es faran proves complementàries a les que es realitzen, amb gabinet de diagnòstic per la imatge, les proves analítiques específiques, valoració i suport psicològic, i programació de l'entrenament i de readaptació a l'esport. En definitiva, el centre té ara la responsabilitat d'ajudar en el diagnòstic dels casos dificultosos. Aquesta nova categoria que tindrà el CIMETIR es va donar a conèixer en el transcurs d'una jornada, a la sala d'actes a l'Hospital de Sant Joan de Déu, i organitzada per la revista Apunts, el Consell Català de l'Esport i el CIMETIR.

El Centre de Medicina fa més de 1.500 revisions l'any i és un servei medicoesportiu que es va posar en marxa a Manresa sota la titularitat de l'Ajuntament, tot i que avui ja forma part de la xarxa assistencial de la Fundació Althaia. Des del 2008 és situat al complex de la Clínica de Sant Josep, al Centre de Traumatologia i Rehabilitació.