La Federació Internacional de Motociclisme ha fet públic el calendari provisional del campionat del món de resistència 2016, que té com a promotor el grup televisiu Eurosport Events, el qual vol donar un nou impuls a la categoria, amb 4 proves: 9-10 d'abril: 24 hores de Le Mans (França), 25 de juny: 12 hores de Portimào (Portugal), 31 de juliol: 8 hores de Suzuka (Japó), i 27 d'agost: 8 hores d'Oschersleben (Alemaya).

I després, al setembre, una nova temporada, que serà la 2016-2017, amb la primera prova, Le Bol d'Or al circuit francès de Le Castellet. I és que Eurosport vol aprofitar la temporada d'hivern i primavera, quan no es disputen curses de Moto GP i Superbike, per atreure més espectadors a la televisió amb les proves de resistència. També vol donar ajudes als equips privats perquè puguin córrer en totes les curses del campionat del món.

El pilot santfruitosenc David Checa continuarà participant en el mundial de resistència amb l'equip francès GMT-94, amb el qual ha aconseguit ser campió del món les temporades 2004 i 2014 i subcampió aquest 2015.

El cap de setmana passat David Checa i el pilot de moto-2 Louis Rossi han estat al circuit Pau Arnos provant les noves Yamaha R-1 de l'equip GMT-94.