Si no hi ha problemes d'última hora, Leo Messi estarà a punt per jugar de titular la final del Mundial de clubs demà contra el River Plate. L'argentí no va entrenar-se ahir a Yokohama, un fet lògic tenint en compte el còlic nefrític que havia tingut el dia anterior i que no li va permetre jugar davant del Guangzhou Evergrande, però ,segons van desvelar companys seus, havia passat una nit molt millor que l'anterior i podrà actuar en el partit de demà al migdia.

La bona notícia d'ahir a l'expedició blaugrana va ser la recuperació de Neymar, que ahir ja es va preparar amb els companys i sembla que no tindrà problemes per jugar demà, deu dies després del trencament fibril·lar a l'adductor de la cama esquerra que es va fer abans del partit de la Lliga de Campions contra el Bayer Leverkusen. Es va veure com Neymar ja es va exercitar amb la pilota i feia broma amb els companys, la qual cosa fa pensar que ja no té cap problema. De fet, dijous era a la banqueta, preparat per entrar si hagués fet falta. Qui no es va entrenar ahir va ser Dani Alves, per un cop a un turmell, i la seva presència a la final és dubtosa.

El club manté l'hermetisme habitual sobre els dos casos i afirma que serà Luis Enrique, a última hora, qui decidirà si juguen dues de les tres potes del trident, però sembla evident que així serà.

Mascherano contra els seus

L'entrenament d'ahir va tenir lloc a l'estadi Mitsuzawa, seu del Yokohama FC i escenari dels dos primers entrenaments que els barcelonistes van dur a terme en territori nipó. A l'exterior del recinte es van congregar unes 400 persones, la majoria japonesos, que van animar enèrgicament els blaugrana en un ambient fresc, d'11 graus de temperatura, a Yokohama. Els futbolistes blaugrana es trobaven relaxats, després del primer triomf al torneig, sembla que ja recuperats del jet lag i firmant samarretes i bufandes dels aficionats, com va fer Jordi Alba.

Si per a algú és especial el partit de demà és per a Javier Mascherano. El jefecito es va formar al River Plate. Va jugar al primer equip entre els anys 2003 i 2005, moment en què va ser contractat pel Corinthians. D'aquí va passar al West Ham United i al Liverpool, abans d'aterrar al Barça, el 2010. Mascherano, de 31 anys, no ha negat mai la possibilitat de tornar a l'equip millonario per afrontar els últims anys de la seva carrera, un cop decideixi posar fi a la seva trajectòria europea.