El Barça i River Plate es juguen avui a Yokohama (11.30 h, 8TV i Telecinco) el Mundial de Clubs 2015, en un duel que l'equip català afronta com a favorit, tot i el dubte de si Messi i Neymar seran titulars. Els argentins l'afronten amb molt cor i l'escalf dels seus aficionats. El Barça aspira a ser el primer equip que guanya tres mundials de clubs -competició que va substituir la Copa Intercontinental el 2005- després d'alçar el trofeu els anys 2009 i 2011.

A favor seu no només hi juga la història, sinó també l'impecable 2015 firmat pels homes de Luis Enrique, ja que de cinc títols disputats n'han guanyat quatre, i les grans figures que integren la seva plantilla, liderada per Lionel Messi, Neymar i Luis Suárez, un trident d'atac espectacular, tot i que l'argentí i el brasiler són dubte per al partit d'avui. Messi i Neymar, que es van perdre la semifinal per un còlic nefrític i un trencament fibril·lar, respectivament, es van entrenar ahir amb aparent normalitat amb la resta de l'equip blaugrana, tot i que Luis Enrique no va voler resoldre la incògnita i es va limitar a dir que tots dos "s'estan recuperant".

Durant els 15 minuts de sessió d'entrenament a la qual van tenir accés els mitjans, Messi va participar amb normalitat en el primer rondo de l'entrenament i després va continuar exercitant-se amb la pilota. Tot i que el club va mantenir silenci sobre el seu estat, l'argentí ja va expulsar la pedra del còlic i ahir estava a l'espera que els metges confirmessin que no li quedaven restes del càlcul renal per eliminar. Precisament Messi es pot convertir avui en el màxim golejador de la història dels Mundials de Clubs, ja que suma un total de 4 gols, un menys que el seu compatriota César Delgado. En aquesta llista també hi ha Luis Suárez, que amb el hat-trick de les semifinals es va situar cinquè, a dos de Delgado, i amb la millor mitjana: tres gols per partit.

Amb Messi i Neymar o sense aquests dos jugadors, el tècnic del Barça Luis Enrique va evitar penjar al seu equip l'etiqueta de favorit del partit.

En la línia del que va destacar Luis Enrique, en la retina queden les inesperades derrotes, en aquest mateix escenari de Yokohama, del Barça de Rijkaard i Ronaldinho davant l'Internacional de Porto Alegre el 2006 o la més recent del Chelsea, dirigit aleshores per Rafa Benítez, el 2012 davant el Corin-thians. A sorpreses com aquestes s'agafen els jugadors del River Plate, que afronten el partit d'avui com la possibilitat de fer història per al club i el futbol argentí.

En aquest sentit, el tècnic dels argentins, Marcelo Gallardo, va insistir que el Barça té grans futbolistes i el River Plate "un gran cor". La banda comptarà avui amb els milers de goles argentines que han creuat el món de punta a punta per animar el seu equip a l'Estadi Internacional de Yokohama (es calcula que hi podria haver entre 16.000 i 18.000 aficionats del River a les graderies).

A l'emotivitat de poder aconseguir el seu primer Mundial de Clubs davant tot un Barça, s'afegeix també el fet d'acomiadar dos jugadors molt estimats per l'afició, Carlos 'Pato' Sánchez i Matías Kranevitter, que jugaran el seu últim partit abans de marxar al Monterrey mexicà i a l'Atlètic de Madrid, respectivament.