El Bayern de Munic, que està molt pendent del futur del seu tècnic, el santpedorenc Pep Guar-diola (en principi avui ho hauria de comunicar), va llançat cap a un nou títol de la Bundeslliga alemanya. En la jornada d'ahir van obtenir el triomf per 0-1 a casa d'un Hannover que és en zona de promoció de descens, mentre que el seu perseguidor més immediat, el Borussia de Dortmund, va ensopegar per 2-1 al camp d'un Colònia que és a la zona mitjana de la taula. Aquesta situació fa que els bavaresos acabin l'any i comencin l'aturada de la competició amb vuit punts de marge sobre l'equip dirigit per Thomas Tuchel.

El Bayern va tenir un ensurt a l'inici, amb un pal del local Andreasen, però tot seguit va assumir el control del partit i va tenir dues grans ocasions per marcar, però Thiago, Lewandowski i Müller no van poder batre el porter Zieler. Poc després, al minut 40, el mateix Müller sí que va poder avançar els visitants gràcies a un penal. En la segona meitat els bavaresos van abaixar el ritme i van poder mantenir el resultat sense problemes.

Per la seva banda, el Borussia va iniciar el seu duel a Colònia amb força i es va avançar al minut 18 amb un cop de cap de Sokratis. Els locals van anar millorant amb el pas dels minuts, però no van aconseguir empatar fins quan faltaven set minuts per al final, quan Simon Zoller va aprofitar un mal rebuig del porter visitant Burki. Però les males notícies per al Borussia no es van acabar aquí, ja que el francès Modeste va fer el 2-1 definitiu al minut 90.

En els altres partits que es van disputar, l'Eintracht de Frankfurt es va imposar per 2-1 al Werder Bremen, l'Augsburg va vèncer per 0-1 a Hamburg, el mateix marcador amb el qual el Bayer Leverkusen va treure els tres punts del camp de l'Ingolstadt. Finalment, en el partit que tancava la jornada d'ahir, el Wolfsburg es va veure clarament superat per l'Stuttgart, que es va imposar per 3-1.