El Barça Lassa va encadenar ahir un lustre continuat de triomfs en la Copa Asobal després de la seva victòria contra un Naturhouse La Rioja que debutava en la final, que va oferir una gran imatge tot i arribar al límit de la seva resistència i que fins i tot va tenir cinc gols d'avantatge en el primer període. La pregunta de quin equip serà capaç de vèncer el conjunt blaugrana a Espanya es mantindrà sense resposta almenys fins al 2016, quan el Barça tindrà la possibilitat d'arribar als tres anys invicte des que va perdre, precisament, contra el seu rival d'ahir.

Un Barça relaxat i confiat es va trobar amb un rival impecable en la seva estratègia, amb un ritme pausat i minimitzant al màxim els errors i les pèrdues, a què es va unir un sòlid 6-0 defensiu gràcies a l'encert de Kappelin a la porteria. Cristian Malmagro, en el seu últim partit a Espanya abans d'iniciar una nova aventura a l'Aràbia Saudita (fet que sens dubte afectarà el seu equip durant els pròxims mesos), va ser el primer de mostrar les intencions de l'equip de La Rioja per començar a marcar diferències, que van mantenir durant tota la primera meitat.

Xavi Pascual va haver de demanar temps mort, introduir més artilleria en el joc amb canvi a la porteria inclòs, però, tot i així, la defensa blaugrana va continuar fent aigües amb l'exhibició de llançaments i passades de Malmagro sobre els pivots i amb un Ángel Fernández dolç a l'extrem (10-15, minut 21). L'equip blaugrana va abusar de les accions individuals fins que va aprofitar una exclusió per reduir la diferència i trobar millor els espais, cosa que va aprofitar a la perfecció Lazarov, davant un rival que va acabar pagant la falta de recanvis -només dos- per arribar igualat al descans (18-18).