La patinadora del Club Esportiu Artístic Puigcerdà (CEPAP) Maëva Gallarda va aconseguir la victòria en el campionat d'Espanya d'artístic, en la categoria júnior, que va tenir lloc al Palau de Gel Txuri Urdin de Sant Sebastià. Gallarda va guanyar amb una puntuació final de 118,83 punts, amb dos i mig d'avantatge respecte de la segona classificada, Valentina Matos, del Never. Tercera va ser Idoia Fuentes, de l'entitat amfitriona. En la mateixa prova, la seva companya d'entitat en el CEPAP Laia Bertran va quedar cinquena d'onze participants en la final.

Gallarda va explicar que "aquest ha estat un campionat molt competitiu, fins a l'últim segon, i no sabíem qui guanyaria. Però jo he fet el que havia de fer. És cert que no he arriscat gaire, he preferit assegurar i això m'ha conduït al graó més alt del podi".

Un altre cinquè lloc

L'entitat ceretana va aportar una altra participant als campionats estatals. Va ser Anna Bertran, que va quedar en cinquena posició en la categoria advanced novice. Bertran va quedar a 2,36 punts de la tercera classificada, que va marcar les posicions de podi, Laura Barquero, de l'Sport. El segon lloc va ser per a Martina Mancusi, del FC Barcelona i tercera va quedar Marta Martín, del Never.

Pel que fa a les categories absolutes, no hi va haver sorpreses. Javier Fernández va revalidar el títol de campió estatal masculí i la també madrilenya Sonia Lafuente, el femení.