El FC Barcelona va confirmar ahir que la UEFA ha desestinat el recurs d'apel·lació que va presentar contra l'exhibició de banderes estelades i càntics independentistes en el partit de la lliga de Campions del 29 de setembre passat al Camp Nou davant del Bayer Leverkusen. El club, que va ser multat aleshores amb 40.000 euros, presentarà immediatament recurs davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) segons va informar en el seu web.

El recurs al TAS és la conseqüència que ja va anunciar el Barça fa setmanes, quan va assegurar que si l'apel·lació desestimava el recurs per l'última multa, seria el màxim tribunal esportiu qui dilucidés la qüestió, sense deixar tancada la porta als tribunals civils.

Des de la final de Berlín

Tota la polèmica arrenca de la multa de la comissió de control, ètica i disciplina de la UEFA al Barça després que una delegada seva, la ucraïnesa Anna Bordiugova, denunciés l'exhibició d'estelades en la final de la lliga de Campions, a l'Estadi Olímpic de Berlín, entre el Barça i la Juventus. Bordiugova ni tan sols era al camp. Aquella multa va ser de 30.000 euros i està sustentada en l'article 16.2 del codi disciplinari, que considera "inapropiat que en un recinte esportiu s'expressin gestos, paraules o es portin objectes o qualsevol altre element per transmetre missatges polítics, ideològics o religiosos".

En aquell moment, el Barça va acceptar la sanció de 30.000 euros i va argumentar que provaria de dur a terme una acció pedagògica a la UEFA per explicar per quin motiu aficionats del Barça van als estadis portant estelades. Malgrat aquesta acció, en el partit del setembre contra el Leverkusen, l'himne de la lliga de Campions va rebre una gran xiulada i molts aficionats van tornar a exhibir banderes. El club va ser castigat amb 40.000 euros i aquesta sanció ja sí que va ser contestada.