El davanter del FC Barcelona Leo Messi va afegir ahir un nou premi al seu impressionant currículum, el Globe Soccer Award de Dubai, i camina amb pas ferm cap a la que pot ser la seva cinquena pilota d'or, que s'entregarà l'11 de gener del 2016. L'argentí va superar a la votació final el davanter portuguès del Reial Madrid Cristiano Ronaldo i el porter italià de la Juventus Gigi Buffon, subcampió d'Europa amb el conjunt transalpí. Amb el premi rebut ahir, Leo Messi ha completat un any espectacular amb cinc dels sis títols que ha disputat (Copa del Rei, Lliga, Champions, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs).

El crac argentí va mostrar-se satisfet pel premi rebut. "Em sento molt feliç. Sempre és bonic rebre aquest tipus de premis si bé sempre dic que el més important és el col·lectiu". Preguntat sobre quin moment de l'any 2015 destacaria, va comentar que "és complicat només destacar-ne un ja que gairebé ho hem guanyat tot. En general em quedo tot l'any que ha fet l'equip". La gala no només va servir per premiar el jugador de Barcelona sinó que també van rebre guardons dos jugadors de la talla de l'italià Andrea Pirlo i l'anglès Frank Lampartd, en homenatge de la seva reeixida carrera esportiva; ara tots dos estan disputant la lliga americana a les files del New York City. El belga Marc Wilmots va rebre el guardó del millor tècnic de l'any i l'agent Jorge Mendes, el de millor represenant de jugadors. Altres premis que es van repartir van ser a la millor acadèmia de l'any (Benfica), millor àrbitre, Ravshan Irmatov (Uzbekistan) i al millor jugador dels països del gol, el saudita Yasir Alshahrani.

Bartomeu, millor president

Les bones notícies pel que fa als premis rebuts pel FC Barcelona no només es van acabar amb el guardó a Messi sinó que en va rebre tres més. El club va merèixer el reconeixement a l'entitat amb més atracció mediàtica durant el 2015 i el seu president, Josep Maria Bartomeu, va ser premiat com el millor president. El club també va rebre el guardó al millor equip de l'any 2015.

El president Bartomeu va mostrar-se molt satisfet per aquest premi i va destacar que "és fruit del treball dels jugadors i dels tècnics. El dedico a tots els nostres seguidors i esperem tornar a ser aquí l'any vinent, perquè serà senyal que hen tornat a guanyar títols".

A més a més, el màxim dirigent del club blaugrana no va tenir cap problema per agrair públicament Leo Messi la seva aportació a l'equip per la conquesta dels cinc títols, cosa que al final va valdre a Bartomeu poder-se endur el premi al millor president de l'any. "Leo, sense tu aquest títol no existiria així que moltes gràcies". Bartomeu va aprofitar el guardó rebut per donar gràcies a tots els presidents que anteriorment ha tingut el club català.