Cada any tenen més requesta. L´interès per l´activitat física i en particular pel running també ha arribat a les proves que tanquen l´any, les tradicionals Sant Silvestre, cada cop més arrelades al nostre territori i amb més participació.

Una de les més antigues a casa nostra és la de Vilanova del Camí, que aquest 31 de desembre complirà la seva dissetena edició. La prova és organitzada per l´Ajuntament, amb la col·laboració del CA Igualada Petromiralles. Té un recorregut de 5 km i vol combinar l´esport amb un ambient festiu per acomiadar l´any de forma saludable. La cursa, que tindrà la sortida al carrer Santa Llúcia (zona del mercat) a les 18 h, serà cronometrada amb el sistema del xip d´un sol ús, patrocinat per BBVA Catalunya Caixa. Abans de la cursa gran, els més joves tindran la infantil amb un recorregut de 2,25 km i amb sortida a les 17.20 h. Abans de la sortida, es podran fer inscripcions de les 16 a les 17.30 h fins a esgotar els dorsals. L´any passat, la participació va ser de 735 corredors.

També té una llarga tradició la Sant Silvestre de la ciutat de Berga, que viurà la setzena edició. L´organització és a càrrec del CA Berga i de l´Ajuntament. La sortida es donarà a la plaça Viladomat a les 18.30 h amb un traçat de 5 km. Com sempre, la millor disfressa tindrà premi. En aquest cas no es faran inscripcions el mateix dia de la cursa i les anticipades es tancaran quan s´arribi als 700 corredors. Es poden formalitzar a les botigues Tàndem Sports, Intersport Serra Martí, Costa Esports i Bicixtrem a Berga, Costa Esports a Gironella i Ribera Esports a Puig-reig i per Internet a la pàgina web: www.clubatleticberga.com. A Berga també hi haurà curses infantils a les 16.30 h.

La setena edició de la Sant Silvestre de la Seu d´Urgell Memorial Peña Turef serà multitudinària. L´entitat organitzadora, el Lokal 23, confia a superar els 1.400 atletes participants de l´any passat. La prova donarà inici a les 18.30 h a la plaça dels Oms amb un circuit urbà de 3,6 km. Les inscripcions, que són gratuïtes, es poden fer a la pàgina web: www.santsilvestrelaseu.com. L´entrega de dorsals es completarà abans de la sortida de les 16 a les 18 h a la sala Sant Domènec de la Seu d´Urgell.

Sant Silvestre de muntanya

Els Esquerdabocs compliran la tradició dels darrers cinc anys organitzant la sisena Sant Silvestre d´Avinyó, amb recorreguts de muntanya de 10 i 5 km amb sortida a les 16 h del pavelló municipal. Per apuntar-s´hi es pot fer a la web: www.esquerdabocs.com. Prèviament es farà la cursa infantil (15.30 h). La prova té la col·laboració organitzativa del CE Avinyó.

I la Sant Silvestre més jove és la de Cardona, que tot just compleix la segona edició. Ho fa amb l´organització de Cardonaevents i amb quatre curses, tres d´infantils a partir de les 16.30 h i la dels grans a les 18 h, amb un traçat de 5,5 km amb la volta al Camí Nou, traçat que envolta el castell; tot i que està il·luminat, l´organització recomana l´ús de frontals. La sortida es donarà a la plaça de la Fira, davant de l´església de Cardona. La disfressa més original tindrà un obsequi. Les inscripcions es podran fer el mateix dia a la zona de dorsals.

També el 2x2 Santpedor fa demà la seva Sant Silvestre de muntanya per corriols amb dificultat baixa i sortida a les 16 h del local de l´entitat per fer una distància d´uns 10 km.