L'organització del Ral·li Dakar 2016 ha decidit cancel·lar la primera etapa, prevista per a aquest diumenge entre les localitats argentines de Rosario i Vila Carlos Pau, per raons de seguretat a causa de les tempestes i a l'abundant pluja que ha castigat el recorregut de la prova.

El 'raid', que va viure dissabte la seva etapa pròleg, no es podrà disputar tot i que en les últimes hores van millorar les condicions climatològiques a la zona de l'especial, encara que de manera insuficient com per permetre la sortida en el sector cronometrat.

Aquest mateix diumenge, el conjunt dels participants de motos, 136, i quads, 45, va prendre la sortida en direcció a Vila Carlos Pau. En cotxes, van sortir tots menys el participant amb el dorsal 360, implicat en un accident dissabte. En total, 110 automòbils van recórrer el primer tram d'enllaç, però no podran concloure la prova.

Arran de les precipitacions, algunes zones de l'especial estaven tallades per rambles i cursos d'aigua en formació. El recorregut previst per a cotxes i els camions era de 258 quilòmetres, mentre que les motos i els quads haurien d'haver disputat 227 quilòmetres.

Es tracta del segon incident en la prova, després que dissabte es produís per part de la pilot xinesa Guo Meiling un atropellament que va deixar vuit espectadors ferits, entre ells tres menors i una dona embarassada.