El València i el Reial Madrid han empatat a dos gols en un partit d'alternatives en què els madridistes, que han jugat en inferioritat els últims 25 minuts, no han dissipat els dubtes sobre el seu joc i sí els han augmentat sobre la continuïtat de Rafa Benítez a la banqueta.

El partit ha arrencat amb els dos equips exercint una forta pressió i gairebé sense profunditat en el joc. Amb el pas dels minuts el Reial Madrid ha trobat a la banda esquerra del València el camí per poder centrar amb perill, tot i que la defensa local ha estat atenta.

El València ha donat el primer avís a pilota parada, després d'un córner que ha rematat de cap nítidament Parejo, però la seva rematada al pal llarg ha sortit fora.

Però, va ser el Reial Madrid el que ha vist porta en el seu primer xut entre els tres pals, després d'una espectacular acció, que ha començat amb un cop de taló de Bale Cristiano, que aquest ha cedit mirant a la graderia Benzema, perquè el francès batés Domenech.

Aquí s'ha acabat l'aportació ofensiva del Reial Madrid a la primera part. El València ha reaccionat i, sense fer un joc espectacular, ha passat a dominar amb claredat el partit. L'aparició en tres quarts del camp de Rodrigo de Paul i André Gomes ha suposat un revulsiu en el joc atacant dels valencians, que han començat a generar cada vegada més gran perill.

Cancelo, Andre Gomes i Abdennour han tingut clares opcions per empatar, però la falta d'encert en la rematada i la velocitat de la defensa madridista ho ha impedit.

El Reial Madrid s'ha mostrat sense idees en atac i el València feia mèrits per a un millor resultat, premi que ha arribat en l'últim minut del primer acte, després d'un penal comès per Pepe a Andre Gomes, que Parejo ha transformat en el 1-1 just abans del descans.

A la represa, el partit ha estat més obert, amb fases alternatives de domini d'uns i altres. Marcelo ha pogut avançar al Reial Madrid, després d'una bona acció personal de Benzema, però Orban ha bloquejat el seu xut a l'àrea.

En l'últim quart del partit, el Reial Madrid ha demanat penal de Abdennour Cristiano i en la continuació de la jugada Kovacic ha vist la vermella directa després d'una forta entrada per darrere a Cancelo, el que feia preveure un canvi d'escenari en el partit, tot i que curiosament ha sigut quan millor ha jugat l'equip madrileny.

No obstant això, Gary Neville ha mostrat a seva inexperiència i ha reaccionat tard. El tècnic britànic no ha enviat un missatge clar des de la banqueta d'anar al partit fins a deu minuts després de l'expulsió quan ha canviat el lateral Orban per l'atacant Rodrigo Moreno, que reapareixia després de més de dos mesos lesionats.

El Reial Madrid no acusava la seva inferioritat i en una jugada a pilota parada Bale ha rematat de cap a la perfecció una falta treta per Kroos. Tot just un minut li ha durat l'alegria als madridistes, ja que en la següent acció després de la sacada de centre, el València empatava per mediació d'Alcàsser, després d'una deixada de cap de Rodrigo Moreno.

Amb el partit completament trencat els últims minuts han estat vibrants. Els dos equips s'han llençat descaradament a pel gol. Encara que han sigut els madridistes els que més van rondar l'àrea valencianista, ha estat Negredo qui ha tingut la victòria per als locals en l'últim minut però ha fallat sol davant Keylor Navas.

Fitxa Tècnica:

2. València: Domenech, Barragan, Sants, Abdennour, Orban (Rodrigo Moreno, m.80); Parejo (Negredo, m.85), Danilo, Andre Gomes; Cancelo, De Paul (Foc, m.88) i Alcàsser.

2. Reial Madrid: Navas, Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo; Kroos, Kovacic, Modric; Bale, Cristiano i Benzema (Lluc Vázquez, m.67).

Gols: 0-1, m.16: Benzema. 1-1, m.45: Parejo, de penal. 1-2, m.82: Bale. 2-2, m.83: Alcàsser.

Àrbitre: Sánchez Martínez (Comitè Murcià). Va amonestar pel València a Barragán, i pel Reial Madrid a Pepe. Va expulsar el madridista Kovacic amb vermella directa, al minut 68.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 18 de la Lliga BBVA, disputat a Mestalla davant 52.000 espectadors.