El Reial Madrid va deixar passar l'oportunitat d'empatar momentàniament a punts amb el Barça, els blaugrana amb un partit menys, i de situar-se a dos de l'Atlètic de Madrid en empatar a València un partit que tenia dominat a la primera part i que semblava que guanyaria de manera èpica amb el molt momentani 1-2. L'equip de Rafa Benítez, aclamat a Mestalla per les dues lligues i la Copa de la UEFA que va guanyar com a entrenador dels valencians, va reclamar un penal a cada part, en va rebre un en contra i va jugar els últims deu minuts amb deu homes per l'expulsió de Kovacic.

Els madridistes van dominar la primera part i es van avançar amb un sensacional gol de Benzema, que va iniciar i acabar una jugada amb cop de taló de Bale i deixada de Cristiano. Just abans del descans, el mateix Bale va reclamar un clar penal que no li van indicar a favor. El col·legiat, en canvi, en van assenyalar un, també diàfan, de Pepe a André Gomes que va transformar Parejo.

Bogeria final

A la represa va ser el València qui va semblar que duia la iniciativa. El Madrid buscava la contra i va treure del camp Benzema per introduir-hi Lucas Vázquez. Tot seguit, Cristiano va reclamar un penal d'Abdennour, que no va existir, i en la jugada següent Kovacic va veure vermella directa per una entrada terrorífica a Cancelo.

Els de Benítez, però, van jugar millor en aquesta fase i Bale va avançar el seu equip en rematar de cap una falta. En l'acció següent, però, De Paul va centrar, Rodrigo va deixar amb el cap i Alcácer va establir el 2-2 definitiu. Aquest s'hauria pogut trencar per les dues bandes, però Negredo va xutar al cos de Navas amb tot a favor i Bale va disparar massa alt quan era davant de Jaume.