El Mini de l'osonenc Nani Roma i l'anoienc Àlex Haro, de copilot, no va estar gens de sort a la segona etapa del Dakar, que en realitat va ser la primera atès que diumenge es va haver de suspendre la cursa per les pluges. L'etapa d'ahir, que es va haver d'escurçar també per raons meteorològiques, va tenir un total de 357 km i va finalitzar en la localitat de Termas de Río Hondo, a l'Argentina.

Roma-Haro, un dels equips favorits per imposar-se en cotxes, fan quedar atrapats en una zona de fang, Sebastien Loeb, nou vegades campió del món de ral·lis, va ser el guanyador de l'etapa i els Peugeot van firmar un doblet amb segon lloc d'Stephane Peterhansel. Carlos Sainz, també al voltant d'un Peugeot, va tenir un mal inici però es va recuperar a la part final i va acabar en catorzè lloc.

Tercer lloc de Torrallardona

En camions, els darrers en arribar a cada etapa, Moi Torrallardona es troba com a navegador del cap de files de l'equip De Rooy, Gerard. Van aconseguir la tercera posició darrera Stacey (MAN) i Versluis, aquest també amb Iveco, deixant enrere els Kamaz russos, encara que les diferències són mínimes. Pel que fa al manresà Pep Vila, també dins l'equip de De Rooy Iveco, assolia una òptima dotzena posició a la fi de la jornada.

Mal dia en les motos

Els pilots de la Catalunya central no van tenir ahir una jornada massa bona en l'apartat de motos, i cap d'ells es va situar en una posició capdavantera en un dia d'atac del pilot australià Toby Price (KTM), que va guanyar l'etapa, i també es va posar líder amb un marge de dos segons respecte Rubén Faria (Husqvarna). El castellonenc Joan Barreda va completar l'etapa en el setè lloc i a la general és sisè a tres minuts del líder.

Dels nostres, qui va entrar en la posició més avançada de tots va ser el manresà Gerard Farrés, divuitè, a més de vuit minuts. Pel que fa l'anoienc Jordi Viladoms en cedia més de dotze entrant en la posició 26a, molt endarrerit. Finalment, el també igualadí Armand Monleón, que s'estrena en el Dakar, va ser el 37è en l'arribada a meta, a més de divuit minuts de Toby Price. Avui el dia clou a San Salvador de Jujuy; l'especial té 314 km i l'enllaç, 349.