El manresà Gerard Farrés (KTM) va ser el nostre pilot que va tenir un dia més positiu, en motos, a la que va ser la tercera etapa del Dakar, que va finalitzar a San Salvador de Jujuy (Argentina) amb l'especial de 314 km i un enllaç no cronometrat de 349. En una jornada que no va ser tan dura i complicada com la viscuda dilluns, Farrés va ser setè.

El vencedor de l'etapa i nou líder era, en un principi, el castellonenc Joan Barreda però la penalització d'un minut que va rebre va canviar classificacions. Així, l'argentí Kevin Benavives aconseguia la victòria parcial, i el nou primer a la general és l'eslovac Stefan Svitko. En tot cas, les diferències entres els primers són mínimes, inclòs Toby Price que va perdre més de set minuts ahir. Pel que fa Farrés, ara es troba en un estimable onzè lloc a 7'25'' del líder Svitko.

El que haurà de remuntar en les etapes que vénen és un altre dels teòrics favorits, Jordi Viladoms. Si dilluns va ser molt perjudicat pel fang, ahir tampoc no va brillar i es troba 26è a la general; però només ha cedit 16 minuts. L'altre anoienc a la prova, Armand Monleón, és a 26 minuts del primer en el seu debut en el Dakar.

Nani Roma es recupera

Després del desastre del dilluns, en què Nani Roma i el seu copilot anoienc Àlex Haro van quedar atrapats al mig del fang i van perdre 45 minuts, l'osonenc va poder millorar una mica la seva actuació. Va haver de sortir endarrerit i es va menjar un terreny en males condicions. Al final, una tempesta de molta pluja també el va empipar. Va quedar 13è i només va perdre sis minuts respecte Sebastien Loeb, líder en cotxes. Carlos Sainz, amb un Peugeot també, va ser 2n i va fer un gran tram final superant per un marge de dos segons el pilot qatar Nasser Al Attiyah, amb Mini.

Torrallardona ara és quart

En camions, l'Iveco de Gerard de Rooy, amb el seu navegant bagenc Moi Torrallardona al costat, es va haver de conformar ahir amb una 7a posició però continua ben a prop del líder. És quart i només a dos minuts del primer, que és el MAN de Hans Stacey. Per ara, són els Iveco els que dominen, i el que sorprèn molt és veure els Kamaz russos, els dominadors els darrers anys, força endarrerits. El primer és Nikolaev, el 8è, a 15 minuts de Stacey. Pep Vila va cedir ahir 32 minuts i està en 22è lloc a la general. La quarta etapa d'avui tindrà 200 quilòmetres.