"Guardiola és Guardiola i jo intentaré fer-ho el millor possible. Guardiola és un formidable entrenador i el que fa és impressionant. Mai m'hi compararé. Mai ho vaig fer com a jugador i tampoc ho faré ara com a entrenador", així va respondre ahir Zinedine Zidane quan va ser qüestionat per si pot seguir un camí semblant al del tècnic de Santpedor, després de la seva estrena al primer equip del Reial Madrid.

I és que Zidane ja mana al vestidor madridista. El tècnic francès va dirigir ahir el seu primer entrenament al davant del conjunt blanc, una primera sessió que va estar marcada pel nombrós públic present a les grades de l'estadi Alfredo Di Stefano a Valdebebas. Zidane, substitut de Rafa Benítez, que va ser destituït dilluns per Florentino Pérez, es va mostrar molt actiu al llarg de l'entrenament i no va parar de parlar amb els seus jugadors que, ahir, no van escatimar cap somriure als aficionats, en bona part, infants.

"Una de les meves prioritats serà estar al costat dels jugadors i tenir-hi una bona relació, amb tots", va afirmar Zidane en la seva presentació oficial, que es va fer després de l'entrenament. Acompanyat del director de relacions institucionals del club madridista, Emilio Butragueño, el francès va traçar les línies mestres del seu projecte, que s'iniciarà dissabte en partit de la Lliga BBVA contra el Deportivo de la Corunya al Santiago Bernabéu.

"Jo sóc el responsable de l'equip i m'interessa que tot vagi bé; per això, vull tenir una bona relació amb tothom, amb els jugadors primer". Parlant de la manera de jugar, Zidane va deixar clar que sempre que es pugui jugaran Karim Benzema, Cristiano Ronaldo i Gareth Bale, amb una clara aposta pel futbol d'atac però "respectant l'equilibri. El que vull intentar és aportar il·lusió. Tots els partits els podem guanyar amb joc, entrega, esforç i amb tots els valors del madridisme. Intentaré que sigui així, amb bon joc i, sobretot, amb el missatge, que és el treball".