El camió Iveco conduït per l'holandès Gerard de Rooy i amb el bagenc Moi Torrallardona entre els seus ocupants va aconseguir ahir una brillant victòria en la quarta etapa del ral·li Dakar, la primera part de l'etapa marató, un tirabuxó amb sortida i arribada a San Salvador de Jujuy. En una especial ràpida, De Rooy va estar batallant en tot moment amb el nou líder de la classificació general, el seu compatriota Pieter Versluis, que va acabar segon de la jornada.

De Rooy, que havia tingut alguns problemes en la jornada anterior, va sortir darrere dels favorits, però va anar marcant els millors registres en tots els controls de pas, excepte en l'últim. Quan faltaven pocs quilòmetres per arribar a la línia de meta, Versluis l'avantatjava de només dos segons. En el tram final, però, el número 1 de l'equip neerlandès va prémer l'accelerador i va aconseguir el triomf per 37 segons de diferència.

La jornada va ser positiva per a l'equip Iveco, ja que Federico Villagra va obtenir un bon quart lloc. El txec Ales Loprais, que sembla que s'esperi a les dificultats serioses per fer el do de pit, va ser vuitè, i el manresà Pep Vila, amb el sasserrenc Marc Torres a l'interior del quart dels Iveco, va ser 12è de la jornada i ocupa la posició 14 de la general. Les diferències, de moment, són anecdòtiques i tots els grans equips, Iveco, Man i Kamaz -que ocupa una segona línia- estan preparats per a la gran batalla que arribarà el cap de setmana amb l'entrada a Bolívia.

Nou contratemps de Barreda

En la categoria de motos, Joan Barreda va pagar, per segon dia consecutiu, el fet de passar-se del límit de velocitat en un enllaç. Havia guanyat l'etapa, però va tornar a ser castigat i el triomf parcial va ser per al seu company d'equip Paulo Gonçalves, que també lidera la classificació general.

En aquesta, el millor dels nostres és Gerard Farrés, que està mostrant una gran consistència i que va quedar vuitè de l'etapa. És a prop d'entrar entre els deu millors. Per la seva banda, en una etapa novament amb molt poca navegació, Jordi Viladoms va aprofitar per escalar posicions i recuperar-se de dies passats. Continua en un lloc endarrerit en la general. L'igualadí va lamentar que "hagi costat molt d'avançar amb tanta pols. Hi havia moltes pistes ràpides i no he volgut oblidar que ens trobàvem en una etapa marató i que avui havíem de deixar les motos al parc tancat. He cuidat el pneumàtic perquè demà no em passi factura". El seu paisà Armand Monleón era de la mateixa opinió i va dir que "hem rodat tranquils, sempre pendent de veure com reacciona el cos en condicions d'altura. N'estic content".