El comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol podria sancionar el davanter del FC Barcelona Luis Suárez amb un càstig d'entre un i tres partits sense jugar per unes suposades paraules que va dedicar als jugadors de l'Espanyol, després del tens partit de dimecres, l'anada de vuitens de final de la Copa del Rei. Segons sembla, però, no va ser l'uruguaià qui va pronunciar-les sinó el seu company Mascherano, per la qual cosa el club blaugrana va presentar ahir al·legacions a l'acta del partit, escrita pel col·legiat valencià Martínez Munuera.

Segons l'acta, Suárez i d'altres jugadors del Barça van esperar els de l'Espanyol, que havien anat a saludar els seus aficionats després del partit, i quan entraven pel túnel de vestidors els va dir "aquí us estic esperant, veniu cap aquí, sou una desferra". La normativa diu que el davanter podria ser castigat fins a tres partits per aquest fet. Durant el duel, va tenir múltiples enganxades amb els jugadors de l'Espanyol, prioritàriament amb el porter Pau López i amb el centrecampista Pape Diop, de qui va provocar l'expulsió a la segona part, quan aquest el va insultar, també segons l'acta.

Pau López es defensa

Enmig de l'ambient enrarit de part de les dues bandes, augmentat per unes declaracions de Piqué en què reptava l'Espanyol a omplir el camp en el partit de Copa de dimecres vinent, ahir va parlar el porter Pau López. Aquest es va mostrar molt excitat durant l'enfrontament, sobretot després de rebre un cop al cap d'Arda Turan a la primera part. Va protagonitzar la jugada més recordada del partit quan va trepitjar deliberadament Messi després d'una ocasió de perill del Barça.

Sorprenentment, tot i la claredat de les imatges, Pau López va dir ahir que "mai, ni abans, ni ara, no aniré a fer mal a un jugador al camp". El porter va dir que compareixia per "la reacció desmesurada i la bombolla creada després del partit d'ahir". Segons ell, "l'acció va ser una jugada puntual, tant com aquella en què Arda em va tocar la cara". El directiu de l'Espanyol Rafael Entrena va demanar ahir calma per a dimecres.