El pilot manresà de skeleton Ander Mirambell, que pren part a la Copa del Món d'aquesta especialitat, té aquest dissabte la primera de les tres curses de la gira americana del campionat. Serà al circuit de Lake Placid, als Estats Units.

Mirambell ocupa, de moment, la 23a posició a la classificació de la Copa del Món i afronta la prova "molt il·lusionat; he treballat molt bé els darrers dies i tinc ganes de poder aconseguir el que seria el primer Top-20 de la temporada, ja em toca". La competició s'inicia a les vuit de la tarda (hora catalana) i es podrà seguir en streaming a la pàgina de Youtube de la federació de bobsleigh i skeleton, a l'adreça

youtube.com/user/bobskeletv.

Mirambell assegura que, durant la setmana d'aturada per les festes de Nadal, no ha parat gens: "el treball ha estat intens, i hem patit per les condicions climatològiques: la temperatura dels dos primers dies va baixar fins a -27 graus i la sensació tèrmica que teníem era encara més rigorosa". Els darrers dies el termòmetre ha tingut una pujada i Mirambell ha preferit no fer massa canvis tècnics en el seu trineu per evitar sorpreses.

L'olímpic manresà està del tot convençut que avui podrà oferir la seva millor versió. "Les baixades de prova que he fet han estat bones, estic en disposició de poder acabar la prova entre els vint primers, la fita que se'ns ha escapat per molt poc en aquest inici de temporada. En tot cas, s'ha de tenir també en compte que el circuit disposa de 19 revolts i es pot fer llarg. Crec que la clau avui serà agafar velocitat en la part inicial i enfilar amb seguretat la zona mitjana, la de més perill".