L'Iveco pilotat per l'holandès Gerard de Rooy, amb el bagenc Moi Torrallardona i el polonès Darek Rodewald com a tripulació, va estar a un pas de guanyar la seva segona etapa en el Dakar. I com en la primera, va ser en un tirabuixó, una especialitat en què la navegació, modalitat en què destaca Torrallardona, és essencial. De Rooy va entrar amb un temps que va ser només set segons superior al del seu compatriota Hans Stacey, que és el nou líder en detriment de l'argentí Villagra.

L'etapa de camions va ser sensiblement més curta (295 quilòmetres) que la de cotxes i motos (542). De Rooy sortia en una posició endarrerida pel vuitè lloc del dia anterior i va comandar l'etapa en tots els punts quilomètrics, amb avantatges mínims. En el penúltim, però, Stacey ja el superava de 14 segons, que només es van poder reduir a set al final.

El seu company d'equip, el manresà Pep Vila, amb el sasserrenc Marc Torres a la tripulació, va tenir una jornada tranquil·la amb un habitual quinzè lloc. Ara és dotzè a la general. El seu paper ha adquirit protagonisme ja que Iveco ha perdut el concurs d'un de les seves primeres espases, el txec Ales Loprais.

Barreda es torna a enfonsar

En motos, la notícia del dia va ser l'avaria en l'Honda de Joan Barreda, que torna a dir adéu a les esperances de guanyar el Dakar al mateix punt que l'any passat, prop del salar d'Uyuni. Barreda va haver de ser remolcat pel seu company Paolo Ceci i va deixar els primers llocs de la general, que s'han convertit en una batalla entre el seu company Paolo Gonçalves i l'armada de KTM, amb Price, vencedor ahir, Walkner, Svitko i Quintanilla.

Ahir, Jordi Viladoms va viure el seu millor dia amb un desè lloc a l'etapa que el permet acostar-se a un Gerard Farrés que no va estar entre els millors, com a fet més destacat dels nostres pilots. La duresa també va bé a Armand Monleón, que remunta posicions a marxes forçades. El mal d'alçada és un dels problemes que estan tenint els pilots i aquells que el resisteixen millor són els que estan aconseguint millors resultats a l'altiplà del país andí.

Roma i Haro revifen

Un dels que sembla que ahir va passar una mala nit va ser Nani Roma. Tot i això, el pilot de Folgueroles, amb Àlex Haro al costat, va completar la seva millor actuació del raid amb la sisena posició d'ahir. Ara són tretzens en la general. Els Peugeot continuen dominant, tot i que ahir Sébastien Loeb va tenir problemes i va haver de deixar la primera posició a un Stéphane Peterhansel que busca el seu dotzè Dakar, entre motos i cotxes.

Avui, jornada prèvia al descans. Tornada a Argentina, des d'Uyuni fins a Salta, amb especial única de 353 quilòmetres, però 450 més d'enllaç.