El serbi Novak Djokovic, número 1 del món i primer cap de sèrie del torneig, va conquerir ahir el seu títol número 60 en batre a la final del torneig de Doha el manacorí Rafel Nadal, segon cap de sèrie, per un clar 6-1 i 6-2. Les opcions de victòria de Nadal van esvair-se quan Djokovic va anul·lar l'única possibilitat de trencament al primer joc de l'enfrontament.

Després d'aquesta breu concessió, el serbi va agafar l'avantatge i tot seguit va trencar el servei del manacorí, i després va tornar a guanyar el seu per situar-se amb un clar 3-0 al seu favor en un obrir i tancar d'ulls. Igualats els dos tennistes en errades no forçades, el serbi va construir el seu avantatge gràcies als seus cops guanyadors, un apartat on és l'indiscutible dominador del circuit masculí. Després de la disputa del cinquè joc del primer set, doblava en aquest apartat el seu rival (10 a 5). El desequilibri (4-1) en el marcador no mostrava la lluita de Rafa Nadal, que no va rebutjar en cap moment la batalla presentada per Djokovic des del fons de la pista. Malgrat això, el balcànic s'emportava el primer set per 6-1 en només 31 minuts de joc.

Al segon set les tornes no van variar gaire i Djokovic va tornar a ser-ne el clar dominador. Amb un obrir i tancar d'ulls va tornar a situar-se amb un clar 4-1 al seu favor, al qual Rafel Nadal ja no va poder reaccionar. Aquest resultat de 6-1 i 6-2 és la victòria més contundent del serbi contra el jugador balear i demostra que en aquest moment no té aturador dins del circuit masculí.