Gerard de Rooy i el seu navegant, el bagenc Moi Torrallardona, s'han enfilat al primer lloc en camions al Dakar. En tancar edició, va quedar confirmada la seva victòria en la 8a etapa del ral·li entre Salta i Belén, a l'Argentina, de 394 quilòmetres. El seu Iveco va superar els Kamaz russos, amb 2'35'' sobre Nikolaev i 5'23'' sobre Karginov.

A la general del Dakar, que viu la seva segona setmana i s'acaba el proper dissabte, De Rooy disposa de 7'58'' sobre Nikolaev i 13'29'' en referència a Pieter Versluis, amb un MAN. Pel que fa al manresà Pep Vila, també un integrant de l'equip Iveco De Rooy, ahir va ser onzè de l'etapa, a 29' del cap de files. És en el Top-10 a la general, el desè.

Price, nou líder en motos

L'australià Toby Price (KTM) és el nou líder de la general després de la victòria en l'etapa davant del portuguès Paulo Gonçalves, amb Honda, al qual va treure 5'17'' en l'arribada situada a la població de Belén. A la general Price té ara dos minuts d'avantatge a Gonçalves i el tercer és l'eslovac Stefan Svitko.

Pel que fa als pilots pertanyents a la Catalunya central ahir es van consolidar més en les posicions en les quals es troben. La regularitat és el gran mèrit que demostra en les jornades de la cursa un Gerard Farrés que va ser el vuitè del dia i ocupa també la vuitena plaça en la general a 37 minuts del líder.

Els dos anoiencs que participen en la categoria de motos enguany, Monleón i Viladoms són en clara progressió. El debutant Monleón va ser onzè ahir i és en la divuitena posició, Viladoms és ara el quinzè en la general.