Com mana la tradició, la Hivernal del Bages que se celebra a Santpedor des de fa 23 anys va obrir la temporada de bicicleta de muntanya. A diferència d'altres edicions, en aquesta, les temperatures altes van acompanyar els 600 corredors que hi van participar. La sortida es va donar des de les piscines de la població per fer front a dos circuits que podien escollir els participants, un de 51 km i un altre de 34, de senders i corriols, amb dos avituallaments, a més a més dels de la sortida i l'arribada, i un bon esmorzar a Cal Segudet de Castellnou de Bages. Tots els ciclistes van rebre un record de la prova.

En aquesta primera trobada de l'any hi van prendre part corredors sobretot del Bages, però també de les comarques veïnes i d'arreu de la geografia catalana, en un ambient de festa de la bicicleta de muntanya, en aquest cas no competitiva. A banda de dues intervencions menors dels serveis mèdics, la pedalada es va desenvolupar amb normalitat i els corredors van arribar de nou a les piscines amb el rostre cansat però satisfets pel recorregut gràcies al bon marcatge i a la bona organització, que ha volgut agrair la col·laboració dels ajuntaments de Santpedor i Castellnou de Bages, les botigues Fa Sol, Sala Sport Bike i Tomàs Bellès, i Cal Segudet.

La propera edició de la Hivernal del Bages, la 24a, tindrà lloc el dia 15 de gener del 2017.