Després del bon paper fet per l'equip sènior masculí del Manresa RC en la primera fase de la lliga, en la segona els manresans han quedat enquadrats en la més alta de les quatre competicions de la Federació Catalana, la Divisió d'Honor. En aquesta fase el Manresa RC haurà d'enfrontar-se a equips de llarga trajectòria com el GEiEG de Girona, l'INEF de Lleida, el CR Tarragona, el CEU i els Gòtics de Barcelona, el CRUC de Castelldefels, els segons equips dels Enginyers de Barcelona, el Sant Cugat, el Barça i el CR Tarragona. Precisament, els tarragonins foren el primer rival en aquesta fase al Congost i es van imposar 12 a 16.

Els del Bages sortiren concentrats i disposats a jugar les seves millors cartes: la defensa i la punteria del seu xutador a pals. Els de Tarragona, amb una davantera potent i uns tres quarts ràpids i incisius, intentaren assolir l'assaig des del primer moment però topaven amb la defensa tancada. Un sol cop va aconseguir entrar l'equip visitant a la zona de marca local a la primera part, que va acabar 9 a 13.

La segona part va tenir domini manresà amb constants atacs que s'aconseguien traduir en assajos. La precipitació a l'hora de culminar l'avenç i una certa inferioritat en les fases estàtiques i sobretot en els rucks com a conseqüència de les baixes en la davantera impediren que l'equip local fes la marca que tant a prop va tenir. Ni quan les amonestacions deixaren el CR Tarragona en inferioritat numèrica, pogueren els manresans materialitzar la superioritat.