Gerard de Rooy, Moi Torralladona i Darek Rodewald no van guanyar l'etapa reina del Dakar, però gairebé no va fer ni falta. El segon lloc, darrere del sorprenent holandès Pascal de Baar, és suficient per deixar gairebé sentenciada la victòria en el Dakar. El seu màxim rival, Eduard Nikolàiev, va quedar enterrat a les dunes i ara el segon és un altre rus, Airat Mardeev, però a una hora i quart del líder. Si no hi ha accident o avaria en les tres etapes que falten, Torrallardona es convertirà en el primer competidor de l'estat espanyol de guanyar la cursa en camions. Però caldrà no vendre la pell de l'ós abans d'hora i anar pas a pas.

Ahir, l'Iveco de De Rooy, que partia amb 27 minuts de diferència respecte del segon, perdia temps en els primers punts de pas. En l'últim, amb Nikolàiev ja perdut, era el seu company Villagra qui manava a la prova. Però en el tram final, la feina de navegació de Torrallardona i les mans de l'holandès van conduir a obtenir diferències abismals respecte dels rivals i deixar el ral·li de cara.

També va ser, al final, una bona etapa per al seu company Pep Vila, amb Marc Torres, que va ser desè a l'etapa i aspira a acabar entre els deu primers gràcies a la seva regularitat i solidesa

Farrés perd dos llocs

Pel que fa a la categoria de motos, no va ser dolenta l'etapa de Gerard Farrés, que va ser desè a la meta de La Rioja. El manresà de l'Himoinsa Team, però, va perdre dues posicions a la general i ara és novè. La igualtat a la classificació de motos és molt alta i un mal dia fa avançar o endarrerir moltes posicions. De tota manera, ja sembla difícil que pugui aspirar a un podi, que ara és a gairebé tres quarts d'hora.

Contràriament al que es podia esperar el dia anterior, després d'una jornada amb avaries i d'haver d'atendre un altre competidor, Jordi Viladoms va poder arreglar la seva moto i va arribar en una bona 18a posició, la qual cosa el situa el 22è de la general. Armand Monleón, al seu torn, va perdre temps i ara és lluny, quant a temps, dels deu primers classificats.

L'eslovac Svitko va guanyar la dura prova d'ahir, però Toby Price va manifestar que havia conduït a la defensiva i no va tenir problemes per conservar el liderat.