El Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid no podran fitxar, ni donar d'alta, "cap futbolista nacional o estranger durant els dos propers períodes de contractació íntegres" després que la FIFA confirmés ahir la sanció a tots dos clubs per traspassos irregulars de menors. És el mateix càstig que va tenir el Barça ara fa prop de dos anys.

En un comunicat, l'organisme rector del futbol mundial va anunciar ahir que la comissió disciplinària "ha sancionat els clubs espanyols per haver infringit la normativa vigent sobre traspassos i altes internacionals de futbolistes menors de divuit anys". La FIFA comenta que "s'ha constatat que tots dos clubs van violar diverses disposicions relatives als fitxatges i el primer registre de futbolistes menors d'edat estrangers, així com d'altres que concerneixen a la inscripció i participació de jugadors en determinades competicions".

Disset dies per contractar

La prohibició no afecta l'actual mercat d'hivern, motiu pel qual els dos equips tenen fins al 31 de gener per fitxar i no podran tornar-ho a fer fins a l'estiu del 2017. No s'inclouen en aquest càstig les seccions femenines, ni els equips de futbol sala, ni futbol platja i sí que poden vendre futbolistes". A més, totes dues entitats "hauran de regularitzar la situació de tots els menors afectats" en un termini de noranta dies a partir d'ahir.

La sanció arriba com a conseqüència de "les investigacions inicials empreses per la FIFA Transfer Matching System (FIFA TMS) que la comissió disciplinària de l'organisme va seguir com a part dels procediments disciplinaris" que es van iniciar fa temps.

Ja s'ho esperaven

Malgrat que tots dos clubs presentaran un recurs a aquesta sanció, el cert és que tenen molt poques possibilitats de sortir-se'n i, des que va ser castigat el Barça, ja veien venir que ells seguirien el mateix camí. De fet, el Reial Madrid va fer fitxatges amb visió de futur com els de Marco Asensio i Jesús Vallejo, cedits a l'Espanyol i al Saragossa, respectivament, i l'Atlètic s'ha reforçat en aquest mercat d'hivern amb els centrecampistes argentins Kranevitter i Augusto Fernández. En el club blanc, però, haurien de recuperar aquests jugadors abans del tancament del mercat d'hivern, si no, no els podran inscriure fins al 2017. Les dues entitats, però, poden tenir problemes a l'hora de retenir els seus actuals jugadors, desitjats pels principals clubs del continent, que sí que poden fitxar.