Després d'una mica menys de tres anys sense poder jugar amb la samarreta blaugrana per la inhabilitació de la FIFA, el sud-coreà Seung-Woo Lee, la jove promesa que va originar la sanció del màxim organisme del futbol al Barcelona, ha tornat a vestir-se aquest dissabte de curt amb el club pel qual va fitxar sent un nen de 12 anys.

El passat 6 de gener, el jugador asiàtic va complir 18 anys, dia en el qual oficialment ja podia tornar a enfundar-se de blaugrana en un partit, ja fos oficial o amistós.

No obstant això, el seu retorn als terrenys de joc no s'ha produït fins a aquest dissabte en el partit del Grup III de la Divisió d'Honor que el Juvenil A del Barcelona ha disputat davant el Cornellà (0-0) a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, on s'ha viscut el partit amb més expectació d'allò habitual.

A més d'amics i familiars del jugador, les grades del camp número 7 s'han copat d'aficionats coreans residents a la capital catalana que van presenciar en directe les evolucions dels seus compatriotes, el davanter Seung-Woo Lee i el migcampista Seung-Ho Paik, dos dels jugadors afectats per la sanció de la FIFA.

"Hi ha molta més gent d'allò habitual", comentaven a la grada alguns pares dels futbolistes del juvenil blaugrana.

Paik ja va jugar uns minuts el cap de setmana passat davant el CD Ebre, mentre que Lee no ha pogut fer-ho fins a aquest dissabte a causa d'uns problemes amb la tramitació de la seva fitxa.

L'hàbil davanter asiàtic ha posat fi així a gairebé tres anys d'ostracisme en els quals, en ple procés de formació, només ha pogut jugar partits amb la selecció del seu país, on gaudeix de molta popularitat.

Prova d'això és la seva notorietat en les xarxes socials -prop de 19.500 seguidors en Twitter i més de 220.000 en Facebook-, al que se suma la seva qualitat futbolística, cosa que valoren, i molt, els tècnics de La Masia.

"És un jugador molt interessant, diferent, que té una punta de velocitat, és intel·ligent i que sap com col·locar-se en el camp", explica el seu tècnic en el Juvenil A, Gabri García.

Davant el Cornellà ha jugat els 90 minuts a la punta d'atac, on ha mostrat espurnes aïllades de la seva indubtable qualitat tècnica, encara que ha quedat clar que físicament necessita una mica més de rodatge en una competició en la qual el Barcelona ocupa la quarta posició, a onze punts del líder, l'Espanyol.

Però si per alguna cosa ha estat conegut el davanter asiàtic en els últims tres anys és per la sanció de la FIFA. El cas es va originar el 5 de febrer del 2013, quan el Barcelona va ser informat pel màxim organisme del futbol d'una denúncia anònima a causa de suposades irregularitats en el fitxatge del coreà.

Des d'aquell moment, l'entitat catalana va estar en el punt de mira per incomplir suposadament l'article 19 del Reglament sobre l'Estatut i la Transferència de Jugadors, on es prohibeixen les operacions amb menors d'edat de països aliens al club.

El Barcelona va pagar per això i se li va prohibir inscriure jugadors durant el 2015, una sanció similar a la que el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid hauran de complir en les pròximes dues finestres del mercat de fitxatges (estiu del 2016 i hivern del 2017).

Amb el temporal allunyat, per ara, de La Masia, el Barcelona pot comptar de nou amb un dels jugadors que sonen amb més força per fer el salt en el primer equip.

De moment, a la Ciutat Esportiva prefereixen prendre-s'ho amb calma i evitar afegir pressió a un jugador que ha d'adaptar-se de nou al que significa jugar un partit cada cap de setmana.

"És un noi que té el cap ben moblat i les coses clares. A poc a poc ha d'anar jugant, sense tenir pressa, entrant dins la dinàmica", apunta Gabri.

Això no obstant, el tècnic català no amaga que en el que queda de temporada intentarà que tant Lee com Paik juguin el màxim de minuts possibles i recuperin el temps perdut després d'una sanció que els va allunyar de gaudir de la seva passió.