Com ja destacàvem en la nostra edició d'ahir, Sant Fruitós enceta els actes com a Ciutat del Bàsquet Català, un títol que tindrà durant tot l'any 2016. Granollers li ha donat el relleu i aquesta tarda, a partir de les 19 hores i a l'ajuntament, hi ha el pregó institucional, que també ho serà de la Festa Major d'Hivern que se celebra els propers dies. Dijous s'escau precisament que és la festivitat de Sant Fruitós.

El pregó d'avui serà a càrrec de Jaume Ponsarnau, entrenador de bàsquet de l'ACB al Manresa i al Gipuzkoa, i que actualment viu a Anglaterra. El pregó jove va a càrrec d'Helena Santamaria, que és jugadora i va ser integrant de la formació de l'Asfe que va guanyar el campionat d'Espanya cadet de l'any 2000. A més, hi haurà algunes sorpreses.

Demà, la cita a l'ajuntament és a les 17 hores amb l'homenatge als històrics de basquetbol. Es tracta de Joan Camí, Toni Gener, Jaume Fortuny, Jaume Ambrós, Ventura Caballé, Jordi Planell, Josep Orive, Josep Mensa, Josep Galera, Jeroni Alberola, Antoni Caparrós i els ja difunts Mariano Magem, Vicenç Planas, Josep Masana i Martí Orive. També se signarà el conveni de l'Ajuntament amb la Fundació del Bàsquet Català. Després, ja a les instal·lacions del pavelló, es farà la presentació d'equips de l'Asfe i es batejarà la mascota que lluirà tot l'any representant Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català, a partir d'un dibuix d'Irene Rojas.