El bagenc Moi Torrallardona, l'holandès Gerard De Rooy i el polonès Darek Rodewald, a bord del seu Iveco, s'han adjudicat aquest dissabte el títol de Dakar en camions i, a més de sumar el seu segon títol després de l'aconseguit en 2012, destronant de nou l'hegemonia de la marca russa Kamaz.

L'equip ha tingut el seu premi a la constància i ha sumat el seu segon títol en territori sud-americà, superant el llegat del pare de De Rooy, Jan, que havia aconseguit la seva única conquesta l'any 1987.

El trio ha superat en 1:10:29 el seu perseguidor rus Eduard Mardeev, de Kamaz, mentre que l'argentí Federico Villagra (Iveco) ha ratificat la seva condició de sorpresa i s'ha quedat amb el tercer lloc del podi.

De Rooy, Torrallardona i Rodewald han tingut el premi a la constància en la seva aventura durant les dues setmanes per superar els Kamaz, però també als Man, que havien tingut un gran començament de Dakar en aquest 2016.

En aquesta última etapa, el vencedor ha sigut Hans Stacey (Man), amb una diferència de 3:13 minuts sobre Mardeev i 3:16 sobre Villagra