El Camp Nou obre avui la trilogia de partits que en deu dies enfrontaran el Barça i l'Athletic, que repeteixen l'experiència de duels en poques dates, després d'haver començat el curs amb el doble partit de la Supercopa i el primer de Lliga. En aquesta ocasió, el primer partit serà el que arrencarà la segona volta, en la qual els blaugrana s'han marcat l'objectiu de no deixar escapar ni un punt més, després de tres empats en les anteriors cinc jornades lligueres, que l'han portat a perdre el lideratge i a permetre que els seus perseguidors més immediats, l'Atlètic i el Madrid, l'hagin superat o s'hi hagin acostat, respectivament.

L'equip català, que continua amb un partit menys per la seva disputa del Mundial de Clubs, segueix a l'aguait del circumstancial líder de la Lliga, l'Atlètic de Madrid, mentre que es manté ferm a la Copa del Rei, després d'eliminar dimecres passat l'Espanyol, cosa que l'ha tornat a aparellar, aquesta vegada en quarts, amb l'Athletic Club. Després de la golejada al Granada, en la qual Messi va tornar a fer de les seves amb un nou hat-trick, i a causa de la sanció de Suárez en l'últim partit de Copa contra l'Espanyol, és força probable que Luis Enrique torni a recórrer al trident, malgrat que dimecres passat despertés la condició golejadora d'un Munir que s'havia anat apagant, però que a Cornellà va marcar els dos gols de l'equip (0-2).

El Barça perd Mathieu per una lesió al soli, mentre que la millor notícia per a l'equip blaugrana és l'absència de l'ariet Aduriz, un veritable maldecap per als blaugrana en els últims partits, sobretot per als centrals. En aquest empatx de partits entre catalans i bascos aquesta temporada (fins a sis), el balanç està igualat, amb un triomf per a tots dos i un empat, a l'espera que els tres que encara queden per disputar-se puguin resoldre aquesta igualtat o mantenir-la. En l'alineació del Barça hi ha el dubte de si Arda Turan i Aleix Vidal, reforços d'hivern, tindran més continuïtat després d'haver entrat ja en els últims onzes titulars.

El desgast de la Copa

L'Athletic Club inicia aquesta segona volta fora de la zona europea després de la derrota de la passada jornada al Sánchez Pizjuán amb l'objectiu de no perdre el rastre de la sisena plaça, per a la qual cosa necessitarà acabar una ratxa d'onze derrotes lligueres consecutives a Barcelona.

La baixa d'Aritz Aduriz, sancionat per acumulació de targetes, unida a la ja coneguda del lesionat Raúl García condicionarà un onze per al qual, a més, Ernesto Valverde té els dubtes d'un altre dels seus titulars habituals, Aymeric Laporte, amb molèsties a l'esquena, i del del planter Íñigo Lekue.

Per suplir Aduriz el tècnic estudia les opcions d'Iñaki Williams, que ja va actuar com a '9' contra el Sevilla, i Sabin Merino, amb més poder aeri que l'atacant bilbaí. Javi Eraso, per la seva banda, es perfila, com en l'últim partit, com l'alternativa per suplir Raúl García a la mitja punta.

La resta de l'onze podria veure's condicionat tant pel desgast del partit de Copa de dimecres al Madrigal com per aquest partit d'anada de la setmana que ve, també contra el conjunt entrenat per Luis Enrique, que tindrà lloc dimecres a les nou a Bilbao.