La selecció espanyola de waterpolo va complir els pronòstics i va superar amb certa facilitat Malta (14-3) i ja és als quarts de final de l'europeu de Belgrad. El seleccionador Gabi Hernández, a més, va repartir minuts i va fer rotar els seus homes de cara al partit de demà (18.15h), que serà contra Rumania o Grècia. Roger Tahull, Albert Espanyol i Blai Mallarch, amb tres gols cada un, van destacar en un partit poc vistós en què Malta no va exigir gaire a l'equip espanyol. Després del 3-1 del primer quart i del 3-0 del segon, Espanya no va voler forçar i va limitar-se a seguir augmentant la renda sense desgastar-se gaire, bo i mantenint un mínim rigor defensiu per aturar la selecció maltesa. El tercer parcial, amb un 6-0 per Espanya, va acabar de decantar un partit sense gaire història.

Al final el combinat va acabar obtenint un triomf molt còmode que li va servir per classificar-se còmodament per a la ronda dels quarts de final. L'equip maltès va demostrar la seva debilitat i en cap moment va tenir opcions de victòria. El combinat entrenat per Gabi Hernández va dominar sempre. El rejovenit equip espanyol vol recuperar el prestigi obtingut en campionats anteriors, tot i que segurament actualment està un esglaó per sota de seleccions com Sèrbia, vigent campiona d'Europa, Hongria, actual subcampiona continental, Montenegro o la sempre perillosa selecció italiana.