El Getafe ha sumat la seva tercera victòria consecutiva en superar per 2-1 a l'Espanyol, que ha patit l'exquisidesa del millor Pedro León del curs després de marcar un golàs i signar una actuació brillant amb què el seu equip s'ha assentat a la zona mitjana de la classificació.

Desaparegut dels focus mediàtics per la seva irregularitat a la primera fase de la temporada, Pedro León ha tret a la llum la seva gran classe amb accions decisives que pràcticament han decantat el duel a favor de Getafe.

El jugador murcià ha passat per tots els estats possibles aquesta temporada. Ha estat a la banqueta, a la grada i sobre la gespa. Fins avui, encara no havia disputat noranta minuts, sempre substituït per Fran Escribá. Per això, Pedro León necessitava una actuació excel·lent.

I ho ha aconseguit. El gol de Pedro León, el primer i l'empat del Getafe, ha estat exquisit. El seu control, després d'un fort xut de Víctor Rodríguez al travesser, és per ensenyar a les escoles de futbol.

Després, la seva rematada, col·locada al costat del pal esquerre de la porteria de Pau López, ha estat inabastable per a un porter que no ha pogut evitar una diana que ha fet justícia amb el Getafe, que ha signat una primera part en la qual ha jugat millor que mai.

I això que s'ha avançat l'Espanyol amb un gol d'Hernán Pérez, que ha aprofitat una gran passada de Marc Asensio per obrir el marcador. Ha sigut immerescut, perquè el quadre blau ha dominat tots els temps, ha tingut la pilota i ha creat ocasions amb un cop de cap al travesser de Juan Rodríguez i un mà a mà que Álvaro Vázquez ha desaprofitat inexplicablement.

No obstant això, el Getafe ha marxat al descans amb avantatge en el marcador. Una jugada iniciada per Pedro León i que ha passat per Álvaro i Damián Suárez, ha acabat a la xarxa després d'una rematada precísa de Pablo Sarabia, que suma cinc dianes aquesta temporada, més que en totes les anteriors juntes.

La tranquil·litat del resultat ha relaxat el Getafe a la segona part. Es va prendre el xoc amb més calma i ha cedit una mica el control a l'Espanyol, que no obstant això, llevat d'una falta perillosa llançada per Salva Sevilla, una rematada d'Enzo Roco i un altre de Caicedo, amb prou feines ha inquietat a l'equip de Escribà.

Però encara hi ha hagut temps per a una altra exquisidesa de Pedro León, que a punt ha estat de fer el tercer després de recollir una pilota caigut del cel amb un control estratosfèric que ha acabat al pal esquerre de la porteria defensada per Pau López. Ha pogut ser la seva culminació a una tarda que ell s'ha encarregat d'animar i que ha culminat Moi Gómez amb un gol al final, quan el Getafe patia l'assetjament de l'Espanyol.

La seva actuació no ha estat determinant, però sí de 'gourmet' i digna d'un paladar fi degustador de bon futbol. Amb ella, el Getafe ha sumat la seva tercera victòria consecutiva després de 836 dies sense aconseguir una ratxa d'aquest calibre que, ja de passada, el col·loca en una zona molt còmoda, deu punts per sobre del descens.

- Fitxa tècnica:

3- Getafe: Guaita; Damián Suárez, Cala, Vergini, Yoda; Lacen, Juan Rodríguez; Pedro León (Moi Gómez, min. 80), Sarabia, Víctor Rodríguez (Bernard, min. 90); i Álvaro (Scepovic, min. 71).

1. Espanyol: Pau López; Rober, Álvaro, Enzo Roco, Víctor Álvarez; Diop (Jordan, min. 51), Abraham (Montañés, min. 71); Hernán Pérez, Asensio, Salva Sevilla; i Caicedo.

Gols: 1-0, min. 25: Hernán Pérez; 1-1, min. 29: Pedro León; 2-1, min. 37: Sarabia; 3-1, min. 94: Moi Gómez.

Àrbitre: Clos Gómez (Comitè Aragonès). Va mostrar targeta groga a Cala (min. 54), Álvaro (min. 61) per part del Getafe, ja Enzo Roco (min. 64) i Hernán Pérez (min. 74) per l'Espanyol.

Incidències: Partit corresponent a la vintena jornada de la Lliga BBVA disputat al Coliseum Alfonso Pérez davant de prop de 9.000 espectadors.