El corredor ceretà Kilian Jornet va fer bons els pronòstics i es va imposar en la prova individual de la Font Blanca, la primera cursa de la Copa del Món d'esquí de muntanya d'aquesta temporada, que es va disputar a l'estació andorrana d'Ordino-Arcalís.

Les adversitats meteorològiques van obligar l'organització de la prova a endarrerir-ne l'inici i a canviar el recorregut per garantir la seguretat dels participants, i finalment el traçat va ser de quatre voltes a un circuit circular en què Jornet va viure un frec a frec vibrant amb l'italià Michele Boscacci, que va dur la iniciativa durant una bona part de la prova.

Va ser en la darrera de les pujades que el ceretà va avançar el seu rival amb l'objectiu de treure suficient marge per encarar el descens final al davant. Finalment, Jornet es va imposar amb un temps d'1h 23' 48'' i Boscacci va aturar el cronòmetre en 1h 23' 59''. El suís Werner Martí va completar el podi a més d'un minut del ceretà (1h 24' 50'').

Jornet, que ja es va imposar l'any passat en la mateixa prova, va comentar que "estic molt content perquè començar la temporada així vol dir que la forma hi és, i amb ganes del que vindrà". Sobre el canvi de recorregut, va indicar que "és una pena, hi havia un traçat molt bonic. Sempre vull venir a la Font Blanca perquè és a casa".

Laura Orgué acaba tercera

En la categoria femenina de la cursa la més ràpida va ser la sueca Emelie Forsberg, la parella de Jornet, després que la francesa Laetitia Roux, vencedora l'any passat, es va desinflar i només va ser cinquena. Darrere de Forsberg es van classificar la catalana Clàudia Galícia i la igualadina Laura Orgué, que va assolir un meritori tercer lloc. Avui es tanca aquesta primera cita de la Copa del Món amb la disputa de la cursa de modalitat vertical a Arinsal, on Jornet torna a ser candidat al triomf.