Tercer partit de la temporada del Barça a San Mamés. Després del desastre de l'anada de la Supercopa (4-0) que va costar l'únic títol perdut de l'any dels blaugrana, i de la victòria en el partit de lliga (0-1), els homes de Luis Enrique juguen avui els quarts de final de la Copa amb el dubte de Leo Messi. L'argentí va retirar-se a la mitja part del partit de diumenge, contra el mateix rival, al Camp Nou, i tot i que Luis Enrique va limitar-se a dir ahir a la roda de premsa que "es troba bé", caldrà veure si arrisca amb la seva presència al terreny de joc.

El Barça, que sí que té la baixa segura de Luis Suárez per sanció, té l'altre problema al lateral esquerre per les absències dels dos homes d'aquella zona, Jordi Alba i Mathieu, per problemes musculars. Davant de la situació hi ha el recurs del fràgil Adriano, la possibilitat de situar Vermaelen en un lloc que no li és desconegut, però en què fa molt temps que no juga, o moure Sergi Roberto a una posició en què va cobrir l'expedient diumenge. La resta de l'equip no s'espera gaire diferent al del partit de lliga, amb les possibles entrades de Ter Stegen i Alves, a més de la d'Arda Turan per rellevar Suárez.

Ahir, Luis Enrique va mostrar recels sobre el col·legiat González González, no gaire ben vist pel Barça ja que, segons el seu punt de vista, va permetre el joc dur de l'Espanyol en el partit de lliga a Cornellà-el Prat. L'entrenador del Barça va dir que la tria "m'ha sorprès, com crec que ho ha fet a qualsevol persona del món del futbol. Basat en el precedent que tenim, entenc que ni és una bona notícia per a l'àrbitre, ni per als equips. No cal sotmetre a aquesta tensió un partit d'aquestes característiques".

Pel que fa a l'Athletic, és segura la tornada d'Aduriz, absent al Camp Nou diumenge, a la davantera, i també la de Susaeta, que arrossega una tendinitis. També actuarà Iñaki Williams i el dubte és si Valverde confiarà en Muniain o en Eraso per a una de les tres mitges puntes.