El jugador argentí del Barcelona Javier Mascherano ha acceptat avui una condemna d'un any de presó per defraudar 1,5 milions d'euros d'Hisenda i ha demanat a l'Audiència de Barcelona que li suspengui la pena de presó o la substitueixi per una multa de 21.600 euros.

En una sentència "in voce", la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona ha condemnat el jugador a un any de presó en un judici que ha durat amb prou feines deu minuts i en què Mascherano ha acceptat l'any de presó que va pactar amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, després de tornar a Hisenda la suma defraudada.

La sentència condemna Mascherano a un any de presó per dos delictes contra la Hisenda pública en els exercicis dels anys 2011 i 2012 i li imposa una multa de 815.000 euros, a més de la prohibició d'obtenir subvencions públiques i incentius fiscals mentre duri la pena.

La defensa de Mascherano, exercida pels advocats David Aineto i Diego Artacho, ha demanat al tribunal que li substitueixi la pena de presó imposada per una altra multa de 21.600 euros, un mecanisme que facilitaria la cancel·lació dels antecedents penals del futbolista, i si no és així que el lliuri d'entrar a la presó.

La Fiscalia ha defensat la petició de la defensa, però no així l'Advocacia de l'Estat, que accepta que se suspengui l'entrada a la presó del futbolista -per estar mancat d'antecedents i ser la pena inferior a dos anys- però s'oposa que se li commuti per la multa de 21.600 euros que planteja la defensa.