L'Obert d'Austràlia de tennis va viure ahir la seva jornada més emotiva amb la derrota de Lleyton Hewitt contra David Ferrer. Amb aquest resultat, l'últim australià que ha estat número 1 del món, de 34 anys, posa punt final a la seva carrera esportiva davant dels aplaudiments dels seus aficionats. Ferrer, un jugador que té un perfil de lluitador semblant al del seu rival d'ahir, va guanyar per 6-2, 6-4 i 6-4 i va precedir l'homenatge final.

Hewitt, guanyador de l'Obert dels Estats Units del 2001 i de Wimbledon el 2002, a més dels Màsters d'aquelles dues temporades, és el tennista més jove que ha arribat al número 1 del món, amb només 20 anys. Ahir va declarar que "he donat tot el que podia donar, i puc estar orgullós de la meva carrera".

Catalans eliminats

La jornada d'ahir va veure com queien els dos últims catalans en competició. Marcel Granollers va claudicar contra John Isner per 6-3, 7-6 i 7-6, i Tommy Robredo va fer el mateix contra Milos Raonic per 7-6, 7-6 i 7-5. També va perdre Fernando Verdasco, i va guanyar Feliciano López. En noies, Garbiñe Muguruza va derrotar la belga Kirsten Flipkens.