Carles Lavado, un santjoanenc de 17 anys que estudia segon de batxillerat a l´IES Quercus, és un dels jugadors habituals del primer equip del Manresa FS, que competeix a Segona Divisió B. Aquest fet li va valer la convocatòria per jugar la primera fase del campionat d´Espanya autonòmic, en la qual Catalunya va deixar fora Madrid, un dels favorits, i serà a la fase final, que es farà a Ceuta del 29 d´abril a l´1 de maig.

Quan vas començar a jugar a futbol sala?

Des de ben petit, quan només tenia sis anys em vaig apuntar al Manresa FS. M´hi vaig estar un any, i llavors vaig deixar el futbol sala i vaig fitxar pel CE Manresa. M´hi vaig quedar durant cinc anys abans de tornar al Manresa FS, que és on jugo actualment.

Quins són els motius pels quals vas passar del futbol sala al futbol 11?

Tenia moltes ganes de pr0var el futbol 11, ja que m´apassionava. Al CE Manresa vaig tenir l´oportunitat de jugar en categories altes i contra molt bons equips, però després de cinc anys me´n vaig cansar. A més, en aquell sisè curs no em va agradar gaire l´equip que es va formar i vaig decidir tornar al futbol sala.

T´esperaves estar en dinàmica del primer equip tan d´hora, en edat juvenil?

No, no m´ho esperava. A final de l´any passat ja vaig jugar uns quants partits a Segona Divisió B, i llavors ja em van plantejar la possibilitat d´estar en dinàmica del primer equip per a aquest any. Vaig acceptar la proposta, i tot i que pensava que no jugaria gaire, l´entrenador m´està donant confiança i de moment tot va bé.

Quins són els objectius del primer equip manresà aquesta temporada?

El primer objectiu és salvar la categoria, i quan ho haguem aconseguit intentarem quedar entre els tres primers per anar a la Copa del Rei i intentar pujar a Segona Divisió. Serà complicat, ja que la lliga està molt igualada. Pel que fa a la Copa Catalunya, intentarem arribar a la final a quatre per tal de repetir l´èxit de fa dues temporades.

Com et definiries com a jugador?

Crec que sóc un jugador fort en defensa, i per això jugo de tanca. Crec que he de millorar en l´un contra un i he d´arriscar-me més.

Al principi de gener vas jugar amb la selecció catalana sub-19 la primera fase de l´estatal autonòmic. Com va anar?

Crec que prou bé, vaig tenir bones sensacions a la pista. Sabíem que seria complicat passar a la final a quatre, ja que havíem de superar un dels favorits, Madrid. Al final vam empatar i vam passar per diferència de gols.

A la final a quatre jugareu les semifinals davant Múrcia. Com veus aquest partit?

Sí, no estem tenint gaire sort en els enfrontaments. Crec que serà una final anticipada i els dos equips haurem d´esforçar-nos molt per obtenir la victòria i lluitar pel tercer títol consecutiu de la sub-19. A més, en el meu pas per la sub-16 fa dos anys ja ens van guanyar i tinc ganes de revenja.

En l´equip sub-19 no hi ha cap jugador del Barça, ja que estan enfrontats amb la Federació Catalana. Qui creus que hi perd més amb aquesta situació?

Crec que tots dos surten perjudicats. D´una banda, a la Federació Catalana els interessa tenir els millors jugadors, i alguns del Barça ho són, i d´altra banda els nois blaugrana perden una oportunitat de mostrar el seu talent en un gran esdeveniment.

Creus que s´arribarà a una solució?

Sí, crec que se solucionarà i tot tornarà a la normalitat.