Dos dies després de l'aterratge del xinès Cheng Yansheng a la presidència de l'Espanyol, l'equip blanc-i-blau afronta un partit clau per tenir les properes setmanes amb més tranquil·les o per ficar-se, de manera definitiva, en la lluita per la salvació. L'equip de Constantin Galca rep un Vila-real que no es troba en el millor moment de la temporada, després d'empatar a casa contra el Betis, però que ocupa el quart lloc i sembla un rival temible per l'estat de forma dels catalans.

La feina defensiva serà l'assignatura pendent que Galca ha dit que vol reforçar. Tindrà la presència del lateral Javi López, que torna a l'equip després de la seva sanció, i Mamadou i Fuentes ocuparan els llocs de Raíllo i Rober a la convocatòria. A més, Hernán Pérez és baixa per acumulació de targetes, una baixa sensible del jugador més encertat de cara a gol, del que tenia ganes d'enfrontar-se al seu exequip.

El Vila-real, que fa set partits que no perd en lliga, tindrà la baixa de Víctor Ruiz, un exespanyolista que també té cinc targetes grogues acumulades.