La jornada d'ahir de l'Open d'Austràlia va deixar alegries i decepcions per als representants espanyols. Mentre que el valencià David Ferrer va protagonitzar la bona notícia en vèncer en tres sets el nord-americà Steve Johnson i classificar-se per als vuitens de final del primer gran eslam de l'any, Garbiñe Muguruza va caure contra tot pronòstic a la tercera ronda a mans de la txeca Barbora Strycova, que es va imposar en dues ràpides mànigues.

Ferrer, vuitè cap de sèrie del torneig oceànic, no va tenir gaires problemes per superar Johnson en tres sets (6-1, 6-4 i 6-4) i ara es trobarà el també nord-americà John Isner a vuitens, al qual Ferrer ha vençut en sis dels set cops en què s'han enfrontat fins ara. En el quadre masculí també va passar ronda l'escocès Andy Murray, que va tombar el portuguès Joao Sousa per 6-2, 3-6, 6-2 i 6-2 i ara jugarà davant l'australià Bernard Tomic.

Per la seva banda, Muguruza no va tenir el seu dia i va caure en dos sets (6-3 i 6-2) i una hora i setze minuts de joc davant Strycova, la tennista número 48 del món. L'única representant espanyola que queda és Carla Súarez, que jugarà amb l'australiana Gavrilova.