Ni quan juga un mal partit sembla que pugui perdre. L'indiscutible número 1 del tennis mundial, el serbi Novak Djokovic, va cometre cent errors no forçats, una xifra gens habitual, però tot i això va superar el francès Gilles Simon per 6-3, 6-7, 6-4, 4-6 i 6-3 i va avançar als quarts de final de l'obert d'Austràlia, on es trobarà el japonès Kei Nishikori.

Djokovic va admetre que "no esperava cometre tantes errades", però es va poder refer d'aquesta situació i arriba als seus 27ns quarts de final seguits d'un torneig de Grand Slam, una marca que fins ara només havia aconseguit Jimmy Connors. El seu rival, Nishikori, va derrotar el també francès Jo-Wilfried Tsonga.

També va guanyar Roger Federer, que no va tenir cap dificultat per superar el belga David Goffin per 6-2, 6-1 i 6-4 en un duel ràpid. A quarts s'enfrontarà al txec Tomas Berdych, que va derrotar el castellonenc Roberto Bautista, tot i que va necessitar cinc sets per aconseguir-ho. El resultat va ser 4-6, 6-4, 6-3, 1-6 i 6-3. Avui es juguen els duels Murray-Tomic, Wawrinka-Raonic, Ferrer-Isner i Kuznetsov-Monfils per a quatre llocs més als quarts de final.

Carla Suárez avança

En el quadre femení, la canària Carla Suárez va derrotar l'australiana Daria Gavrilova per 0-6, 6-3 i 6-2 i ara jugarà contra la polonesa Agnieszka Radwanska. El duel estrella dels quarts de final, però, serà el que enfrontarà Serena Williams amb Maria Xaràpova i que farà reviure finals d'altres torneigs del Gran Eslam.