L'Athletic de Bilbao es va acostar ahir al migdia a dos punts de les posicions europees en derrotar l'Eibar (5-2) en un partit vibrant que, a més, li va servir per recuperar el gol average, després del 2-0 del partit de la primera volta a Ipurua.

Això que els d'Eibar es van avançar en el marcador en un gran contraatac. Capa va centrar, Enrich va deixar passar la pilota i Borja Bastón va afusellar Herrerín. Tot seguit, però, va empatar l'Athletic amb una gran tisora d'Aduriz. Abans del descans, Sabin Merino va fer el 2-1 en pentinar una centrada de córner de Beñat i Laporte va anotar el tercer tot seguit.

A la represa, Borja Bastón va transformar un penal i va donar esperances a l'equip de Mendilibar, però Aduriz, gairebé a continuació, va fer el 4-2 i el segon gol en el seu compte. Abans del final, una centrada de Lekue va ser desviada en pròpia porteria per Mauro dos Santos.

En l'altre partit jugat ahir, un gol de Negredo en l'últim minut va evitar que el València de Gary Neville, que continua sense guanyar a la lliga, perdés a la Corunya. A la primera part, Lucas Pérez havia avançat els gallecs en el marcador.

Avui es tanca la jornada amb un dramàtic Llevant-Las Palmas. Ahir, els valencians van presentar la seva última adquisició, el davanter italià Giuseppe Rossi.